5 belsőépítészeti stílus, ami 2023-ban is menő
2023. február 24. írta: tervezzvelem

5 belsőépítészeti stílus, ami 2023-ban is menő

Hangulatos és kifinomult. Merész és naturális. És ezzel csak néhányat ragadtam ki 2023 belsőépítészeti trendjeit leginkább jellemző fogalmak közül. Vegyük tehát sorra, melyek most az igazán divatos stílusjegyek. De ne ragadjunk le itt, hiszen a divat elszáll, inkább nézzük meg, hogyan őrizhetjük meg belőle azt, ami időtálló.

Japandi

Ez a stílus ötvözi a skandináv és a japán érzékenységet és letisztultságot. Nekem különösen tetszik egyszerűsége és praktikuma. Semmi sem felesleges, minden a helyén van. Kedveli a természetes anyagokat, a textúrák melegségét. Az egész olyan megnyugtató, köszönhetően a földszínek használatának és a világos tónusoknak.

Retró

Az 1960-as, 1970-es évek stílusa örök nosztalgiát ébreszt. Vidám és élénk műanyag formái nem nélkülözik a humort. Laza, mégis nagyon eredeti hangulatú. Jellemzői a geometrikus minták és az erőteljesebb textúrák, vibráló színek. Összességében egyszerű és mindig törekszik a kényelemre.

Vintage

Igen, a vintage változatlanul hódít. Ami igazán nagy szerencse, mert rengeteg kidobásra ítélt bútort mentettek már meg lelkes felújítók és újrahasznosítók. Remélhetőleg ez így is marad. Egy-egy kedves darab új köntösbe öltöztetve nemcsak szemet gyönyörködtető látvány, hanem otthonodba csempész egy varázslatos hangulatot is. Berendezési tárgyai garantáltan egyediek, azonban a minőségre érdemes odafigyelni. Főleg azért is, mert sokféle korszak darabjait keveri, könnyű eltévedni a sűrűben. Kezdők ezért inkább csak egy-egy darabbal indítsanak.

 

Természetközeli stílus

Ez a stílus a tudatosságot és a fenntarthatóságot helyezi előtérbe, ami különösen fontos mai hajszolt világunkban. Hangulatos, organikus anyagokat, például gyapjút, pamutot, selymet, rattant, agyag és kézzel szőtt tárgyakat használ. Gazdag a földszínekben és a meleg, semleges árnyalatokban. A növények elengedhetetlen részei minden ilyen stílusú térnek. 

Art deco

Díszes és csillogó pompája örökzöld. Megjelenése hatásos és luxus kialakítású terei mindig tartogatnak valami merész lendületességet. Kedveli a pazar anyagokat, például a bársonyt, márványt, a lakkozott, aranyozott felületeket. Gyakran alkalmaz íves-geometrikus mintákat, és elengedhetetlen darabjai a tükrök is.

 

Ezek a stílusok igazán változatosak, sok izgalmas megoldás rejlik bennük.  Neked melyik a kedvenced?

 

Ha tavaszra te is lakásátalakítást, festést tervezel, és szeretnéd a festést megbízható szakemberekre bízni, nézz szét az adamfestes.hu oldalán. Az oldalon az ingyenes árkalkulátorban azonnal kaphatsz egy becslést a festés összegéről a megadott adatok alapján.

 

Remélem Te is találtál kedvedre való ötletet, stílusjegyet, amit becsempészhetsz otthonodba. Ha szeretnél még több praktikát megtudni a nappali berendezéséről, tervezéséről, kérd ingyenesen letölthető "Nappali tervező" e-bookomat!

A "Nappali tervező" hasznodra lesz kanapé választásánál és akkor is, ha a feng shui elvei szerint rendeznéd be otthonod.

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr318052640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása