Kedvencünk a japandi
2023. szeptember 15. írta: tervezzvelem

Kedvencünk a japandi

Ismered a japandit? Egy stílus, amely ötvözi a skandináv és a japán érzékenységet és letisztultságot. Engem különösen magával ragadott egyszerűsége és praktikuma. Legjobban képek segítségével tudom bemutatni ezt az egyre népszerűbb lakberendezési stílust. Vágjunk is bele és merüljünk el az egyszerűség világában!

Semmi sem felesleges, minden a helyén van. A japandi kedveli a természetes anyagokat, a textúrák melegségét. Az egész olyan megnyugtató, köszönhetően a földszínek használatának és a világos tónusoknak.

Fontos tudnunk azt is, hogy a japandi stílus tág teret ad a kézműves daraboknak, előszeretettel használja ezeket a tárgyakat lakásdekorációként.

A japandi minimalizmusa abból fakad, hogy tényleg kerül minden felesleges sallangot. A tárgyak szintjén pedig azt vallja, hogy meg kell szabadulni azoktól, amelyek negatív érzést keltenek benned és csak azokkal vedd magad körül, amelyeket igazán szeretsz.

Hoztam egy személyes példát is. Terveztem egy nappali-étkező-konyhát, ahol biztos voltam benne, hogy ezt a stílust kell követnem. A japandi ugyanis nagyon szépen tagolja és hozza egységbe a nagyobb tereket is.

japandi_nappali.png

japandi1.png

japandi2.png

japandi5.png

japandi6.png

A  letisztult, egyszerű szögletes formavilág különösen látványosan jelenik meg a konyhában. Jól erősíti a hatást a márvány étkezőpult és az üveges tolóajtó.

japandi7.png

japandi8.png

japandi9.png

A japandi stílus az egyik legjobb választás nagyobb, többfunkciós terek berendezésekor. Hogyan használd?

  • Különítsd el egymástól a tér különböző funkcióit, például dekorléces térelválasztóval vagy tolóajtókkal. A füg-gőleges elemek nyújtják a teret.
  • Használj semleges színeket, szögletes formákat.
  • Az enteriőr elengedhetetlen részei a fa felületek, ettől válik annyira természetessé.
  • Válassz könnyed függönyöket, természetes anyagokat.
  • Alapszínnek válassz meleg fehéret, amit pl. kékekkel és fa felületekkel hangsúlyozol.
  • Hozz létre kontrasztot feketével!

 

A japandi tökéletes azok számára, akik olyan stílust keresnek, amely egyesíti a keleti és a nyugati kultúrák kifinomultságát és letisztultságát. Meríts ihletet te is e stílus gazdagságából!

 

Képek forrása: itt és itt

Látványtervek: Péntek Rita lakberendező

 

cikk_vegere_bemutatkozo_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr6918215111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása