Így kerülheted el a konyhafelújítás buktatóit
2025. február 07. írta: tervezzvelem

Így kerülheted el a konyhafelújítás buktatóit

A konyha sokunk számára központi hely, szeretünk itt lenni és szeretjük jól érezni magunkat itt. És bár elsőre talán nem tűnik olyan bonyolult feladatnak egy konyha berendezése, nagyon gyorsan kiderül, hogy elég sok mindent kell egyszerre mérlegelni a megfelelő végeredményhez. Ha most vágsz bele konyhafelújításba, összegyűjtöttem, milyen szempontok figyelembevételével kerülheted el a leggyakoribb buktatókat.

ELSŐ FÁZIS: A TERVEZÉS

A konkrét tervezést mindig azzal kezdd, hogy végiggondolod, mit is szeretnél, mit kell mindenképpen tudnia a Te konyhádnak. Minél előbb, akár hónapokkal korábban kezdj hozzá a tervezéshez, hogy legyen elég időd meghozni a döntéseket. 

MÁSODIK FÁZIS: A GÉPEK

Talán furcsán hangzik, de már az elején tudnod kell, hova és milyen háztartási gépek kerülnek majd, hogy ne utólag kelljen beépíteni egy konnektort vagy odébb tenni a vízcsövet. Másrészt vannak ugyan szabvány méretek a beépített gépeknél is, de a bútor jó kialakításához elengedhetetlen, hogy ismerd a pontos méreteket.

HARMADIK FÁZIS: AZ ELRENDEZÉS ÉS A SZÍNEK

A bútorok megfelelő elrendezése azt is jelenti, hogy tudnod kell azt is, mekkora távolságokat kell hagyni a bútorok mellett vagy előtt, hogy kényelmesen tudj közlekedni és ne ütközz bele egy másik bútorba. Emellett fontos az is, hogy logikusan gondold végig a konyhai munkafolyamatokat és ehhez igazítsd a bútorokat. Vagyis például célszerű a hűtő mellett pultfelületet hagyni, hogy könnyű legyen a ki- és bepakolás. Vagy a fűszereket, leggyakoribb alapanyagokat a főzőlap közelében tárolni.

Aztán meg kell tervezni, milyen lesz a szekrények kialakítása (inkább fiókok vagy ajtók, és ha fiókok, milyen mélységűek) és mekkorák lesznek a pultfelületek.

Amikor már megvan, hogy mi hova kerül, meg kell tervezni a világítást is. A mennyezeti világítás és a főzőlap megvilágítása nem elég, emellett a biztonságos munkavégzéshez a teljes munkafelületen szükséged lesz megfelelő fényforrásokra.

Ha mindez megvan, akkor jöhetnek a színek, anyagok, hogy milyen legyen a fogantyú, miből készüljön a pult vagy hogy hol legyen csempe vagy más burkolat. Fontos, hogy legyen kész koncepciód, amihez végig tartod magad, különben káosz lesz az egész.

Ha úgy készítteted a konyhabútort, most már kérhetsz árajánlatot az asztalostól és a kivitelezőktől, mert már konkrétan tudod, hogy mire kéred és lesz alapod az árajánlatok összehasonlításához.

Ha szeretnél még előtte lakberendezővel konzultálni és meggyorsítani a folyamatokat, keress bizalommal és megtaláljuk a számodra legköltséghatékonyabb megoldást! Itt nézheted meg a munkáimat!

Szívesen olvasnál még praktikus ötletekről? Töltsd le ingyenes konyhatervező e-bookomat!

cikk_vegere_bemutatkozo_1.png

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr1818790976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása