Hogyan alakítsd ki az ideális konyhát?
2023. május 05. írta: tervezzvelem

Hogyan alakítsd ki az ideális konyhát?

Az egyik legösszetettebb tervezési feladat a konyha. Sok mindenre kell egyszerre figyelni, éppen ezért szeretnék a segítségedre lenni. Ebben és a következő posztokban szeretném részletesen bemutatni, hogyan alakul ki egy új tér, hogyan születik meg a kezdeti vázlatokból a végleges KONYHA.

A feladatot érdemes egy kis álmodozással kezdeni. � Ez a legjobb rész, amikor elképzeled, milyen konyhát szeretnél. Elkezdesz anyagokat, mintákat, színeket gyűjteni és közben hagyod, hogy az egész leülepedjen benned. Meghatározol egy stílust, egy irányvonalat, egy koncepciót, amit követni szeretnél. A későbbiekben ez vezet majd, hogy ne térj le az útról.

Amikor úgy érzed, összeállt a dolog, a legjobb képekből készíts ötlettáblát, valahogy így:

1_1.png

Az álmokat aztán közelíteni kell a valósághoz. Ismerned kell az igényeidet, konkrétan is tudnod kell, milyen változtatásokat szeretnének. Ez egyértelműnek hangzik, persze, hogy tudom, hogy mit szeretnék. Azonban mégis sokszor találkoztam ennek az ellenkezőjével, amikor csak homályos elképzelések keringtek az illető fejében egy "szuper" konyháról. Jelen esetben egy négytagú családról lesz szó, akik teljesen tisztában vannak konyhájuk adottságaival és a lehetőségekkel is.

Ha részletesebben érdeklődsz a téma iránt, hasznos lehet számodra KONYHAELRENDEZÉSEK című blogbejegyzésem is!

Lássuk a mostani konyhát!

konyha_eredeti.png

Mivel a rendelkezésre álló hely elég kicsi, a feladat nagyon izgalmas. Először azt kell meghatározni, hogyan változtatjuk meg a rendelkezésre álló helyet úgy, hogy az teljes egészében kiszolgálja a család igényeit. Ez az egyik legfontosabb tervezési lépés, hiszen a továbbiak erre épülnek. Néha rögtön jön a tuti megoldás, néha kicsit várni kell � Ilyenkor segítenek a vázlatos rajzok, vonalas ábrák. Itt most szinte azonnal megszületett a megoldás, ezt láthatod az alaprajzi vázlaton. 

3_2.png

Ami már most körvonalazódott az igények alapján:

- több felsőszekrényre lesz szükség, ezért azokat a mennyezetig visszük

- a színeket kivilágosítjuk, hogy tágasabb hatást érjünk el

- a különálló polcos elem helyett egy nappali felé néző üveges szekrényt terveztem, amely alul zárt lesz, így ide is lehet olyan tárgyakat pakolni, amit nem szeretnének "mutogatni"

- a tér különböző funkcióit úgy alakítjuk ki, hogy azok kiegészítsék egymást, vagyis a konyha nem lesz elzárva sem az étkezőtől (beforduló pult lebontása), sem a nappalitól (a polcos szekrénynek eddig a hátoldala fordult a nappali felé, most a vitrin üvegei a nappali felé - is - néznek)

Legközelebb innen folytatjuk, tarts velem!

8.png

cikk_vegere_bemutatkozo_1.png

Fotók, tervek: saját

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5518117330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása