Így lesz helyed a kicsi fürdőszobában
2022. június 18. írta: tervezzvelem

Így lesz helyed a kicsi fürdőszobában

A fürdőszoba az a helyiség, amely az elmúlt években talán a legnagyobb változáson ment át. Szeretjük, ha lehet itt lazítani, pihenni, ha inkább szobára hasonlít, puha szőnyeggel, kevesebb csempével és ha van benne egy pici luxus, egy pici wellness hangulat. Népszerűek az extra világítási megoldások, a színes fugák, a természetes kő, fa és tapéta burkolatok.

Mindez szép és jó, de mihez kezdj, ha csak minimális hely áll rendelkezésedre?

39b08cf011d044544c14adc734d9ccd3.jpg

Nézzük, melyek azok az alapszabályok, amelyek segítenek a jobb kialakításban és a térérzet növelésében!

1. Függőleges elrendezés

Ez vonatkozik a falburkolatra és a bútorok elhelyezésére is. Alacsony belmagasság esetén érdemes mennyezetig csempézni, de csak ott, ahol szükséges: a zuhanyzónál. Növeli a térérzetet, ha a mosdónál már csak alacsonyabban fut a burkolat, fölé pedig vízálló festék kerül. Helyezz el több polcot vagy kisebb szekrényeket, akár magasabban is. Polcok esetében azonban törekedj a rendre, különben kuszának hat majd az összkép.

2. Falra szerelhető csap és mosdópult

Több helyed, pakolási lehetőséged lesz a mosdó körül, ha fali csapot és pultra tehető, kisebb méretű mosdótálat választasz.

Ha szükséges, ne hagyd szabadon a mosdó alatti helyet sem. Kerülhet ide fiókos szekrény vagy egy szennyestartó. Általában ez utóbbinak az elhelyezése is problémát szokott okozni. Fürdőszobaszekrényből szintén a falit részesítsd előnyben, ettől is levegősebb, tágasabb marad a helyiség.

3. Tükrös szekrények

A tükrök kiválóan tágítják a teret, a fürdőszobában pedig különösen fontosak. Viszont ha már tükör, legyen mögötte szekrény is, amely sok apróságot elnyel.

4. Kád vagy zuhanykabin

Mindegyik lehet jó megoldás, inkább aszerint dönts, hogy számodra melyik kényelmesebb. Ha a kádat választod, legyen aszimmetrikus. Ha a tusolót, nagyobbnak tűnik a helyiség, ha csak üvegfallal választod le.

A szabadon álló kád nem éppen kis terekbe való, de legtöbbször meg lehet találni a megnyugtató kompromisszumot.

Képek forrása: kattints a fotókra!

Szívesen olvasnál még fürdőszoba témában? Kattints ide!

Itt pedig a munkáimat nézheted meg!

cikk_vegere_bemutatkozo_1.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr9317860565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása