Meríts ihletet az év színeiből!
2023. február 17. írta: tervezzvelem

Meríts ihletet az év színeiből!

Ha nyomon követed, hogyan változnak évről évre a divatos festékszínek, azt a trendet figyelheted meg, hogy egyre inkább távolodunk a szürke árnyalatoktól, és helyettük a meleg, valamint a földes, természetes színek kerülnek előtérbe. Tavaly a vidám zöldek vitték el a pálmát és minden a kényelmet, természetközelséget szolgálta. Emellett megjelentek a tüzes vörösek és a bódító lilák is.

2023 bár némileg követi az előző évek tendenciáját, nagyon más lett, és nemcsak a színeket illetően. De maradjunk mégis a színpalettánál, ahol egyaránt képviseltetik magukat a melegebb és a hűvösebb tónusok is, azonban az összkép mégis teljesen más, mint akár tavaly.

Az egyik meghatározó árnyalat nagyon élénk és erőteljes: kicsit málna, kicsit korall beütésű. Merész elgondolás falon, igaz? Mivel azonban nagyon pozitív, életigenlő a hatása, el tudom képzelni több árnyalatát együtt használva vagy egy kisebb falszakaszon, akár a nappaliban, étkezőben is, megfelelő bútorokkal körítve. Valahogy így:

Aztán ha ezt a színt elvisszük kicsit barnásabb, terrakottás irányba, nagyon szép hátteret adhatunk a növényeinknek. Jól passzol, ha szereted a szafari stílust.

Kevésbé bátrak maradhatnak a hagyományosabb barnáknál, például a földes árnyalatoknál. Válaszd ezt, ha nyugodt, biztonságot adó környezetet szeretnél teremteni magad köré. Ez a világos szín fehérrel társítva például egészen friss hatást kölcsönöz a konyhának. A fekete és sötét kiegészítők kellemes alapot adnak.

Még egyszer ugyanez, ezúttal a falon. A fekete ismét sokat tesz a térhez.

Ha jobban kedveled a hűvös tónusokat, biztosan tetszeni fog ez a kékes-vizes árnyalat. Külön érdekessége, hogy rengeteg stílushoz társíthatod, a skandinávtól a népies irányzatokig.

kek_halo.png

Remekül kiemeli a szép fa felületeket és a sárgás textúrákat. Megnyugtató hatása jól érvényesül a hálószobában. Igazán pihentető, ugyanakkor fiatalos is. 

Ugyanez az árnyalat, mivel azonban a sárga aranyra változik, sokkal előkelőbb a megjelenés:

Így mutat indusztriális környezetben:

Jöjjön egy kis vidéki hangulat:

Retróba oltva:

Nem mellékesen a fürdőszobát is felüdíti.

A színpaletta igazán változatos, sok izgalmas megoldást tartogat.  Neked melyik a kedvenced?

Ha szeretnéd a festést megbízható szakemberekre bízni, nézz szét az adamfestes.hu oldalán. Az oldalon az ingyenes árkalkulátorban azonnal kaphatsz egy becslést a festés összegéről a megadott adatok alapján.

 

Szívesen olvasnál még arról, hogyan válaszd ki otthonod színeit?

Ha szeretnéd tudni, mitől lesz barátságos hangulatú az otthonod, ajánlom figyelmedbe az OTTHONUNK SZÍNEI című könyvet, amely további inspirációkkal szolgál otthonod stílusának, színeinek megtalálásához.

Kattints ide a részletekért!

 

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr2118051150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása