Hangold egy témára az otthonod!
2020. február 03. írta: tervezzvelem

Hangold egy témára az otthonod!

Amikor elképzeljük, tervezgetjük leendő otthonunkat, számtalan ötlet, kép kavarog a fejünkben. Ez részben jó, mert vannak terveink, ugyanakkor a sok ilyen-olyan, rendezetlen gondolat hátráltathat is minket. Ez a cikk abban segít, hogyan rendszerezd ötleteidet, hogy azok valóban használhatóak legyenek és előre vigyenek a megvalósítás folyamatában.

A kulcsmondat nagyon egyszerű: Hangold egy témára az otthonod! Vagyis döntsd el, mi az a számodra kedves gondolat, inspiráció, amit szívesen látnál viszont otthonod falai között. Ez lehet egy idézet, szín, minta vagy bármi más. Hogy jobban el tudd képzelni, mutatok néhány konkrét példát!

Színek - évszakok

Ha nem szeretnél találomra válogatni a színek között, nagyon jó rendező elv, ha évszakokhoz kötöd őket. Például: ha kedveled a pasztell árnyalatokat, válaszd a tavaszt! Így garantáltan olyan üde színkombinációkat válogathatsz össze, amelyek biztosan passzolnak egymáshoz. Ezeket a színeket következetesen vidd végig a lakás minden helyiségén.

Ha kiválasztottál egy a színpalettát, jelölj meg közülük egy-két fő színt, a többi pedig a mellék-szín legyen, amely kisebb tárgyakon, kiegészítőkön jelenik meg. A fő szín helyiségenként lehet eltérő is. Például a hálószobában kifejezetten kellemesek a kék árnyalatai akár nagyobb felületeken is, pici sárgával kiegészítve. Ugyanakkor a nappaliban lehet több bézs, fakó sárga vagy okker, némi kékes vagy szürkéslila kiegészítővel.

Az alapszín meghatározásáról bővebben itt is olvashatsz. További ötleteket színválasztáshoz itt találsz.

 

Boldogító eklektika

Nem kell mindennek tökéletesen illeszkedni, passzolni. Sokkal vidámabb, izgalmasabb enteriőröket rendezhetsz be ezt az elvet követve. A modern festmény jól megfér a klasszikus fotellel és kis asztallal. Nemcsak új színek, hanem új lehetőségek, dinamika kerül velük otthonodba.

Ennél a stílusnál a rendező elv a szabályok laza összehangolása, újraértelmezése. Csak azok a kedvenc darabok kerülhetnek egy helyiségbe, amelyek boldogsággal töltenek el. Azonban a megfelelő hangulathoz elengedhetetlen a jó ízlés. Minél többet nézegetsz ilyen stílusú képeket, annál jobban körvonalazódik majd, hogyan is szeretnéd megalkotni saját élettered. Alapvetően azoknak való, akik lassan szeretik formálni környezetüket és elég határozottak ahhoz, hogy egy oda nem illő darabot eltávolítsanak.

Természetes anyagok, formák

Egyre nagyobb az igény a minőségi, természetes anyagok használatára, ami nem is csoda, hiszen ezek a textúrák, formák rengeteg pozitív energiával töltik fel otthonunkat. Szemet gyönyörködtető a látványuk, érintésük. Van, aki inkább a rusztikus vonalat kedveli, mások az egyszerűbb, skandináv stílust.

Itt is alapul vehetsz olyan színpalettát, amely a kedvenc színeidből áll össze.

Jól illik ebbe a környezetbe  a parafa és egy-egy népi tárgy is. A természetes, meleg hatású anyagok remekül érvényesülnek visszafogottabb, hűvösebb színvilágú környezetben.

Ha pedig csak a meleg színvilágot szereted, némi feketével akkor is vihetsz egy kis kontrasztot a térbe, akár a szőnyegen, akár egy bútor vázszerkezetén.

Képek forrása: Kattints a fotókra!

Tetszett a cikk? Szívesen olvasnál még többet a lakberendezés témakörében? Kövess a Facebookon is!

Szívesen olvasnál még praktikus, színes ötletekről?

Ha szeretnéd tudni, hogyan lesz barátságos és praktikus az otthonod, ajánlom figyelmedbe az OTTHONUNK SZÍNEI című könyvet, amely további inspirációkkal szolgál otthonod stílusának, témájának megtalálásához. Könnyen követhető példákkal gyakorlati és közérthető ismeretanyagot ad. Ha csak a könyvet vásárolnád meg, kattints ide.

Van azonban egy másik lehetőség is! Most ajándékba kapod az Otthonunk színeit, ha jelentkezel on-line lakberendező tanfolyamomra! A tanfolyam gyakorlatiasan foglalja össze azt a szaktudást, amely segítségedre lesz saját otthonod tervezésénél, átalakításánál. Nem kell több helyről böngészni, keresgélni, itt egyben megtalálod. 

Tovább olvasom

cikk_vegere_bemutatkozo_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5115054762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása