Fiatalos, letisztult fürdő
2017. február 07. írta: tervezzvelem

Fiatalos, letisztult fürdő

Ez a fürdő egy 54 négyzetméteres budapesti panelben található. A felújítás az egész lakást érintette, erről később még beszámolok. Most ismerkedjünk meg a fürdővel!

Mivel a lakás nem túl nagy méretű, abban egyeztünk meg, hogy az előszobába, a konyhába és a fürdőbe azonos járólapot teszünk, csak az árnyalatban lesz eltérés. A választás egy nagyon szép, meleg hatású, famintás lapra esett. Ugyan ez hidegburkolat, a hatás azonban mégis más, a helyiség sokkal inkább szobaszerű, barátságosabb lesz tőle. Az előszobába-konyhába került a sötétebb, a fürdőbe a világosabb. Ez a burkolat azoknak előnyös, akik szeretik a fát és annak melegségét, de például a fürdőben félnének akár a vízálló laminálttól, akár a hajópadlótól, a viniltől pedig idegenkednek. 

dia1_2.JPG

A kiindulás egy meglehetősen elöregedett helyiség volt, az ablak közelében jó pár szabadon futó csővel. Eredetileg ajtó vezetett a hálóba. Ha ez megmaradt volna, a hálóban kérdésessé vált volna a gardróbszekrény elhelyezése. Így viszont nemcsak ez oldódott meg, hanem az amúgy eléggé keskeny fürdőben is plusz tárolót nyertünk (felmosó vödör, tisztító szerek stb.)

dia2_3.JPG

Többféle változatban készültek el a tervek. Kezdetben több helyre terveztünk kisebb falfülkéket: a mosdó mellé a bal sarokba, a kád mögé és a WC-t és a kádat elválasztó falra. A kivitelezés során azonban kiderült, hogy a rengeteg cső miatt nehéz lenne az elhelyezés és túl kicsi is lenne.

A fürdő felújítása remek alkalom arra, hogy a vízvezeték-rendszert korszerűsítsük és a meglévő problémákat orvosoljuk. Például minél régebbi a rendszer, annál valószínűbb, hogy a csövek vízkövesek. Ha nálatok is felmerülhet ez a kérdés, olvassátok el ebben a cikkben, hogy mit tehettek!

dia3_3.JPG

dia4_3.JPG

Világos, illetve sötétebb burkolattal, a falfülkén üveg, illetve MDF ajtóval.

dia5_3.JPG

dia6_2.JPG

Itt még mindig kérdéses volt a járólap, végül a világos lett a befutó. A csempe szépségét - mint a legtöbb esetben - sajnos a fotók nem adják vissza.

dia7_2.JPG

dia8_2.JPG

dia9_1.JPG

dia10_1.JPG

A világításról az IKEA Södersvik LED lámpái gondoskodnak, amelyekbe a megbízó fiatal pár elsőre beleszeretett. Remek választás fürdőbe, mert egyenletes, káprázásmentes fényt biztosít.

dia11_1.JPG

A fürdő most már elkészült, nincs más hátra, mint belakni a teret és néhány kiegészítővel, képpel, dekorációval hangulatossá tenni. Például nagyon jól illik a natúr színvilágba a sötétkék vagy a púder együttese. A tulajdonosokhoz inkább a kék áll közelebb, de ugyanilyen karakteres választás lehet a türkiz vagy az élénk zöld is.

dia12_1.JPG

A nagy ablak kellő fényt biztosít a növényeknek is. Itt eljátszottam a gondolattal és beillesztettem egy páfrányt, ami kifejezetten szereti a párás levegőt, illetve egy borostyánt, ami meglehetősen igénytelen és jól tűri a kevesebb törődést is.

dia14.jpg

tervek: saját, fotók a megbízóktól

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr4512132583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása