Így is nyerhetsz teret
2016. április 01. írta: tervezzvelem

Így is nyerhetsz teret

Már többször olvashattatok a jó helykihasználás fontosságáról. Azokról a rejtett helyekről, amelyek elsőre talán nem is szembetűnőek, azonban sok-sok teret, rakodási-pakolási lehetőséget nyerhetünk velük. De mindig jönnek új ötletek, új szempontok, amivel érdemes kiegészíteni az eddigieket. Pontokba szedtem néhány praktikus tanácsot.

1. Nézz a bútorok mögé!

Ha a kanapét kissé elhúzod a faltól, mögé máris beállíthatsz egy polcot vagy lerakóasztalt. Használhatod arra, hogy barátságosabbá tedd a szobát: virágot, képeket, személyes tárgyakat tarthatsz rajta. De ha úgy készíted, készítteted el, mint egy konyhai kihúzhatós kamraszekrényt, olyan dolgokat is tárolhat szbenne, amit csak ritkán használsz és nem szeretnéd, hogy szem előtt legyenek.

Ilyen volt előtte. A bútorok nem változtak, a hely sem szűkült le, viszont sokkal otthonosabbá vált a nappali.

2. Dohányzóasztalok több funkcióval

Alkalmi munkahellyé vagy ha máshol nem tudod leültetni a barátokat, akár étkezőasztallá is válhat ez a dohányzóasztal. És a belseje is sok mindent elnyel.

Egy puff is betöltheti a dohányzóasztal funkcióját. Nemcsak plusz ülőhelyet, hanem pakolási lehetőséget is nyerhetsz vele.

Ügyes kezűek mindkét bútordarabot el is készíthetik.

3. Függő polcok

Polcok bárhova kerülhetnek. Ha például alacsonyabb a belmagasság, a közvetlenül a mennyezet alá elhelyezett polc felfelé irányítja a tekintetet és ezáltal a helyiség nagyobbnak tűnik.

4. Az ablak mellett

Az egyik legjobban kihasználható terület az ablak két oldala. akkor sem válik zsúfolttá a szoba, ha mindent bepolcozol. Sőt, remekül helyettesíti a függönyt is :)

5. Konyhaötletek

Ugyanaz a konyha átalakítás előtt és átalakítás után. Nektek melyik tetszik jobban?

Mindegyiknek megvan a maga előnye: az eredeti felállásban rengeteg a szekrény, de a pultfelület kevés. A magasan elhelyezett sütő praktikus ugyan (nem kell hajolgatni), de kisméretű konyhában nem célszerű. Ugyanígy a kétmedencés mosogató sem. A felújítás során meghagyták a mennyezetig futó szekrényeket, de a magas sütő helyett inkább több pultfelületet hagytak, ezáltal könnyebbé tették a mindennapi munkát. A mosogatótálcát is kicserélték nagyobb méretű egymedencésre, amire csepegtetőrácsot lehet tenni. Így ezáltal is helyet nyertek.

6. Lábbal vagy láb nélkül?

A válasz egyszerű: ha a kanapé huzata eltakarja a lábakat, alatta dobozokat rejthetsz el. És máris csökken a rendetlenség.

További bejegyzéseket a témában itt találsz.

Képek forrása: kattints a fotókra!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖNYVAJÁNLÓ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cimlap_terbeli.png

Színtanácsadás, tippek, trükkök a színek helyes kiválasztásához

OTTHONUNK SZÍNEI

Könyv a színekről, melyben térnövelő tippeket is találhatsz. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide a részletekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr938550510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása