Rejtett helyek a lakásban
2014. október 29. írta: tervezzvelem

Rejtett helyek a lakásban

Múltkor a ruhatárolás mikéntjéről, rendszerezéséről esett szó. Most azokat a rejtett helyeket szeretném bemutatni a lakásban, amelyek remekül kihasználhatók tárolásra. Olyan megoldásokról is lesz szó, amelyek "térnövelőek", na nem a négyzetméterek számában, hanem helytakarékosságukkal.

A "rejtett helyek" hallatán ne gondoljon senki kis belső csigalépcsőkre, homályos zugokra, mint itt a képen is, sokkal inkább  eddig fel nem fedezett lehetőségekre. Ezen a fotón figyelemre méltó azonban a kis asztalka. Nemcsak szépsége szembetűnő, hanem az is, hogy kis mérete ellenére mégis jól használható írópolcnak vagy olvasáshoz, jegyzeteléshez is.

Un coin bureau tout en bois aux lignes arrondies.

Induljunk el az előszobából! A mindössze 40 cm széles, kényelmesen párnázott pad fölötti és alatti hely is maximálisan beépített. Fölötte mennyezetig érő szekrények, alatta kosarak. De az alsó részen cipőket is tárolhatunk.

Entry bench, dog dishes supplies under, high storage above with seasonal gear

Keskeny, folyosó-szerű helyiségben is elhelyezhetünk cipős szekrényeket.

Hallway via 91 Magazine

Ha nyitott az előszoba, a konyhából is "kölcsönvehetünk" szekrényt, az ajtót üzenőtáblával, fényképekkel színesíthetjük. Még a házi kedvenc is kapott itt egy párnát.

Love how ORGANIZED and TIDY this mud room is!! It gives a whole new meaning to feeling of a peaceful entry and should be called the Say Ohm room....

Ezzel be is léptünk a konyhába. Egy szép példa a kifordítható polcra.

Pull out organizing shelf in that hard-to-reach corner cabinet.  I need this in my Kitchen!

Két kihúzható kamrapolc. A második egészen bámulatos, szélessége nem több 15 centiméternél.

Pullout pantry next to the fridge provides easy access to dry goods & cold food storage. Storage Solutions We Love at Design Connection, Inc. | Kansas City Interior Design http://designconnectioninc.com/blog/ #PantryIdeas #InteriorDesignInspiration #StorageSolutions

thin pull-out shelves for canned/bottled food storage. Brilliant!

Magasabb szekrény és a pult találkozásánál kis kovácsoltvas polcot helyezhetünk el, ezzel is növelhetjük a helykihasználást. A polc mégsem robusztus, megmarad a levegősség érzete.

$15 corner counter organization... There's one for over the sink as well

Ha már a kihúzható polcoknál tartunk, haladjunk tovább a fürdőbe. Itt a kád mögött helyezték el, törölközőtartó fogassal felszerelve.

Great storage idea for the tiny house.

Ez pedig egy trükkös tükrös megoldás. (Nekem ez a kedvencem.)

It's no wonder our Decora bathroom mirror with space-maximizing side pull-out shelves caught the eye of @Midwest Living at #KBIS2014.

És még egy fürdőszoba polc:

I want my linen closet to look like this! (and there are so many other great organizational ideas on this site)

Adjunk esélyt a legkisebb helyiségnek is. Itt is elfér még egy kisebb állvány.

.Organizing idea for bathroom

Ha igazán szűk a hely ... Talán nem a legszerencsésebb a törölközőket a WC mellett​ tárolni, de itt inkább a polcozási lehetőségre szeretném felhívni a figyelmet.

small bathroom storage

Hobbieszközeinket is tárolhatjuk rendezetten, praktikusan:

20 DIY Closet Solutions | A Little Craft In Your Day

Ide kapcsolódik egy ötletes megoldás: a fiók új élete. A fogantyú nemcsak díszes, funkciója is lehet, az alsóra nyakláncokat akaszthatunk.

Old dresser drawers, painted, knobs for decoration and turned into great storage shelves.

A hálóban az ágy körüli részek messzemenően kiaknázhatók tárolás szempontjából. Akár magasabb változatban is elkészíthető ez a kihúzós elem.

BUILD IT: headboard with storage

Itt pedig az ágy alatt elfér a teljes CD és DVD gyűjtemény. De persze mást is tárolhatunk a fiókban, az ágyneműtől az éppen használaton kívüli ruhákig bármit. Az épített könyvespolcra is rengeteg könyv került.

Simple Small Bedroom Ideas : Amazing Modern Small Bedroom Ideas Book Shelves Design Ideas His Style

Ha valakinek van olyan helytakarékos-helykihasználós ötlete, amelyet saját lakásában meg is valósított és szívesen bemutatná itt, várom jelentkezését. E-mail címet a Kapcsolat menüpont alatt találtok.

Képek: Pinterest

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr496843051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar bucó 2014.10.29. 16:04:08

Nem szeretem, ha vállban szűk a budi. Viszont magasabbra, a falra (a felesleges kép és a még feleslegesebb lópatkó helyére) lehetne tenni egy zárt, plafonig érő tárolószekrényt.

tervezzvelem 2014.10.29. 16:40:23

@magyar bucó: Így van. A képek éppen arra valók, hogy továbbgondoljuk őket, adott esetben saját jó ötleteinkkel javítsuk fel.

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2014.10.30. 13:57:03

És a zárt tárolószekrény ajtajára még mindig rá lehet tenni a képet, hogy a néznivaló is megmaradjon.

tervezzvelem 2014.10.30. 14:17:18

Igen, tetszik az ötlet. Attól, hogy "mellék" helyiség, fordíthatunk erre is több figyelmet, itt is lehet dekoráció.
süti beállítások módosítása