Extra helykihasználás kis fürdőszobában
2019. január 19. írta: tervezzvelem

Extra helykihasználás kis fürdőszobában

A fürdőszoba a lakás egyik legfontosabb helyisége, ahol kényelemre és nyugalomra vágyunk. Épp a kényelem miatt gondolják sokan, hogy a fürdőnek nagyobb méretűnek kell lenni. Azonban praktikus helykihasználással egy kisebb fürdőt is vonzóvá tehetünk.

Kis alapterületnél általában az okozza a nehézséget, hogy túl sok mindent szeretnél bezsúfolni, nagyobb méretű szanitereket választasz, mint ami ideális lenne. De egy rossz burkolatválasztás is tönkreteheti az összképet.

Falra szerelve

Ha a mosdót és a WC-t falra szereled, máris nagyobbnak látszik a fürdőszoba. Több helyed lesz a mosdó környékén, ha a szappanadagolót is a falon helyezed el.

Tükör, fény, világítás

Szellősebbnek hat a helyiség, ha gondoskodsz a megfelelő világításról. A legszerencsésebb, ha természetes fény éri, ennek hiányában pedig mennyezeti led panellel utánozhatod a természetes megvilágítást. Fontos, hogy a lámpák fénye egyenletes legyen és ne verődjön vissza a tükörből. A tükör nagyságával is javíthatsz a helyiség arányain.

Szögletek, beugrók, falfülkék

A fürdőben tárolt tárgyak mérete szerencsére kisebb, ezért remekül elférnek a keskenyebb helyekre, kis szögletekbe illesztett polcokon, szekrényekben. Ha szabálytalan a helyiség alaprajza, biztosan találsz olyan beugrót, amelyet falfülkévé alakíthatsz, ezzel extra tárolóhelyet nyerhetsz.

Csöves kérdések

Szintén kedvez a térérzetnek, ha sikerül a csöveket, szerelvényeket polcok alá vagy szekrények mögé rejteni.

Akaszd az ajtóra!

Az ajtó is használható törölközőtartónak és elférnek itt a köntösök, ruhaneműk is.

Képek forrása: kattints a fotókra!

Szívesen olvasnál még praktikus, színes ötletekről?

 

Ha szeretnéd tudni, hogyan lesz barátságos és praktikus az otthonod, ajánlom figyelmedbe az OTTHONUNK SZÍNEI című könyvet, amely gyakorlati és közérthető ismeretanyagot ad. Most ajándékba kapod, ha jelentkezel on-line lakberendező tanfolyamomra! A tanfolyam gyakorlatiasan foglalja össze azt a szaktudást, amelyet aztán saját otthonod tervezésénél használhatsz fel. Nem kell több helyről böngészni, keresgélni, itt egyben megtalálod. 

Tovább olvasom

 Tetszett a bejegyzés? Kövess a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr414570174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drag 2019.01.20. 09:51:52

Szép napot!

A fotókon megjelentetett fürdőszobák szerintem éppen nem kis méretűek.

Esetleg láthatnánk itthoni, "házgyári" panel fürdőszobára is ötleteket?
(1,6*1,6m)

Budapest a kutyaszar városa 2019.01.21. 20:13:12

A képek között vannak kis fürdőszobák is.

prim 2019.01.22. 09:22:24

@Drag: a képek felénél szerintem simán belefér az 1,6x1,6 méret! Amúgy én is panelban lakom , de szerencsére nálam 1,55x 2,30 volt a méret, ami a felújitáskor egy kicsit nagyobb mozgásteret engedett. Igaz a képeket elnézve nagyon furcsa hogy a fürdőban van a wc...Nekem nagyon nem praktikus amikor ez a két helység össze van vonva....Legalábbis nálunk egy nem annyira gyakori...Viszont csak 2 képen láttam mosógépet...Ugy látszik külföldön a nagy konyha a divat ahol elfér ott is a mosógép...És inkább egy mosógép legyen a fürdőben mint a WC!

BNati 2019.01.28. 11:59:21

Barátnőmnek is kis méretű a fürdőszobája. Ő például egy ilyen elegáns, nagyméretű tükörrel próbálta tágítani a teret. www.riodesign.hu/festmeny-tukor/berlin-474482
süti beállítások módosítása