4 ötlet étkezős konyha berendezéséhez
2018. május 21. írta: tervezzvelem

4 ötlet étkezős konyha berendezéséhez

Jó pár lakásban, különösen a régebbi építésűeknél, a konyhák nem túl nagyok, 8-10 négyzetméteresek, azonban az étkezőt mégis itt kell elhelyezni. Ez sokszor azt eredményezi, hogy igazán egyik funkció számára sincs elegendő hely. Azonban megfelelő tervezéssel élhető konyha-étkező alakítható ki. Most erre mutatok példát, valamint arra, mire kell figyelned a berendezés során.

konyha3_1v.jpg

Kerüld a magas sütőt!

Elsőre talán úgy tűnhet, hogy a magas sütővel, különösen, ha fölé mikrót és kamraszekrény helyezel el, helyet spórolhatsz. Azonban ilyen kis térben, ahol a hűtő is nagyobb darab, túlságosan nyomasztóan hat egy újabb 60 cm mélységű és szélességű torony. Ráadásul még a főzőlapot is el kell helyezni.

konyha3_2v.jpg

A legnagyobb pultszakasz a mosogató és a tűzhely között legyen

Ez az a hely, ahol a főzés előkészítő munkái zajlanak, és amit pillanatok alatt meg tudsz tölteni alapanyagokkal, edényekkel. Szerencsés esetben 120-90 cm széles, de még a 80 cm is jól kihasználható. Nem érdemes tehát több 60 cm-es pultszakaszt beiktatni a háztartási gépek közé, mert akkor folyton ide-oda kell lépkedni a szekrények előtt, hanem inkább egy szélesebb szakasz és több rövidebb legyen. 

konyha3_4v.jpg

Az étkezőasztal plusz munkafelületet jelent

Az étkezős konyhának az is nagy előnye, hogy ha nem sikerül hosszabb munkapultot kialakítani, még mindig ott van az étkezőasztal, ami kiválóan alkalmas a sütés és a főzés előkészítéséhez.

konyha3_4.jpg

Inkább kihúzható asztalt

Az asztal gyakran útban lehet, amikor a konyhában tevékenykedsz, ezért célszerű kihúzhatót választani, amit csak a közös étkezéseknél növeltek meg, amúgy pedig összecsukva kisebb helyen is elfér. Ilyenkor állíthatod a fal mellé is.

konyha3_5v.jpg

konyha3_3v.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a FB-on is, hogy hetente többször találkozhassunk!

Képek: saját tervezés

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr9013989872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása