5+1 ötlet tiniszobák kialakításához
2017. október 20. írta: tervezzvelem

5+1 ötlet tiniszobák kialakításához

Nincs egyszerű helyzetben, aki kamasznak szeretne szobát berendezni: ő már nem gyerek, de nem is felnőtt, az igényei pedig nagyok és a véleményét sem rejti véka alá :-) És még ha ettől elvonatkoztatunk, akkor is több elvárásnak kell megfelelni: legyen kényelmes ágya, tanulósarok, a ruháknak elegendő szekrény, egy kuckó az elvonuláshoz, és esetleg még egy plusz matrac is az időnként ott alvó barátnak, barátnőnek.

A kamaszok igazán kreatívak, érdemes kikérni a véleményüket vagy bevonni őket a dekoráció elkészítésébe, a falszín kitalálásába. A munka oroszlánrésze azonban a szülőre marad: okosan kell gazdálkodni a térrel. Ehhez kerestem most ötleteket.

Egy tiniszoba már sokkal komolyabb kinézetű, mint egy kisgyereké, ezt a színeknek, formáknak egyaránt tükrözni kell (és a kamaszok ki is kérnék maguknak, ha mást gondolnánk). Ugyanakkor meg kell maradni a játékosságnak is, amit például dekorációkkal, falfestéssel érhetünk el. Nézzük mire figyeljünk!

1. Tolóajtós gardróbbal, fali szekrényekkel sok helyet spórolhatunk meg.

2. A színeket úgy válasszuk meg, hogy köztük legyen a gyerek kedvence is. Két-három színnél ne válasszunk többet, maximum kisebb felületekre.

3. A kamaszok szeretik a szélsőségeket. Ezt áthidalhatjuk úgy, hogy egy falat sötétre festünk és sok fehérrel kombináljuk.

Fekete mellett jól mutat a narancssárga is.

4. A játékosság megmutatkozhat például csíkokban, pöttyökben vagy pasztell színű geometrikus mintákban is.

5.  Fontos a világítás kérdése is: az alap mennyezeti és helyi lámpákon túl legyen egy plusz hangulatfény is.

+1 Kuckó! Ami lehet függőfotel vagy galériás ágy vagy elfüggönyözött sarok.

Ez a szoba ugyan kisebb gyerekeknek készült, de az ötlet átemelhető nagyobbak birodalmába is.

További praktikus ötleteket itt is találsz.

Forrás: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr513014578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása