Hogy ne legyen unalmas a háló!
2017. szeptember 29. írta: tervezzvelem

Hogy ne legyen unalmas a háló!

Egy helyiség berendezésekor az egyik legnehezebb feladat, hogy egységben kell szemlélni a teret. Nem elég egy-egy elemet jól kigondolni, hanem a megteremtett összhang lesz majd a lényeges. Ebben segít nekünk a fókuszpont meghatározása. Vagyis amikor berendezel egy teret, keress valami fogódzót, amire a tekintetet irányítani szeretnéd.

Minden helyiségben van valami ami megfog: ez lehet egy meglévő építészeti adottság, beugró, érdekes falszakasz, az ablak vagy akár a mennyezet. De például színnel, falburkolattal, látványos dekorációval is kialakíthatod egy teljesen átlagos szobában is. Nézzük tehát, hogyan találhatod meg fókuszt a hálóban!

Színnel

Elegendő egyetlen falat más színűre festeni vagy tapétával burkolni. Legegyszerűbb az ágy mögötti fal kiválasztása, hiszen automatikusan ide irányul a tekintetünk. Ez lehet élénkebb vagy néhány árnyalattal sötétebb a többi falnál vagy teljesen más, de harmonizáló szín. Kerülhet ide tapéta vagy poszter is. Most újra divatosak a nagy méretű fotótapéták. Mivel nagy léptékben minden erőteljesebben hat, kerüljük a harsányságot. Akár saját fotóból is készülhet egyedi tapéta vagy montázs.

Ha nagyon élénk a szín, inkább a kiegészítőkön jelenjen meg és legyen kevesebb. Így is betölti a szerepét.

Falburkolattal

Ami például tökéletesen elrejtheti a beépített szekrényt.

A szoba arányain is javít, tágítja a teret, ha csak egy részletet emelsz ki.

Egyedi falburkolat lehet egy szép keleti szőnyeg is, amely melegséget, meghittséget kölcsönöz a hálónak. Hő- és hangszigetelő hatása mellett az ágyvég szerepét is betöltheti.

Képpel

Klasszikus megoldás az ágy fölé helyezett kép. Nem feltétlenül kell tájképre gondolni, lehet nagyméretű felirat keretbe foglalva vagy fekete-fehér fotókból is remek összeállítás készíthető.

De néha maga a keret is elég lehet.

Ablak

Ahol ilyen gyönyörű az ablak, érdemes mindent ennek alárendelni és megmaradni a natúr színeknél. 

Mennyezet

Akár a mennyezet is lehet figyelemfelkeltő és különleges.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebook-on is!

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5012910517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása