Konyha nappali funkciókkal
2015. május 06. írta: tervezzvelem

Konyha nappali funkciókkal

Most nem egybenyitott nappaliról és konyháról vagy amerikai konyháról lesz szó, hanem valami egészen másról. Arról, hogyan lesz egy 12-13 négyzetméteres, leválasztott konyha a családi élet központja, ahol esetenként többen is le tudnak ülni az asztal köré beszélgetni, együtt lenni, közösen étkezni. Közben pedig, ha hűvösre fordul az idő, cserépkályha vagy kandalló gondoskodik a kellemes melegről.

 

konyha_nappali_funkciokkal.jpg

 

Egy kedves hölgy, Kata, azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy nemrég vásárolt családi házukba olyan konyhát szeretne a család, ami a nappali szerepét is betölti. A ház nem annyira kicsi alapterületű, de szeretnének a két gyereknek külön-külön birodalmat és a maradék szobát inkább hálónak rendeznék be. A családi élet jórészt a konyhában zajlik, itt fogadják a vendégeket, ezért ide képzelték el a nappalit is.

A konyhából lehet kimenni a teraszra, illetve csatlakozik hozzá egy kamra is. A tervezés során ebből indultunk ki és a kamra falát áthelyeztük. Ugyanis ezáltal némi teret nyertünk az amúgy sem nagy alapterületű konyha és most már nappali számára. Hogy a helyiség szoba jelleget is kapjon, kárpitozott sarok étkező garnitúrát javasoltam.

A képeken nyomon követhetitek a tervezés folyamatát.

Így nézett ki az alapfelállás:

 

h-t_konyha_alaprajz_elso.jpg

 

És ilyen lett:

 

h-t_konyha_alaprajz.jpg

 

h-t_konyha2.jpg

 

h-t_konyha1.jpg

 

h-t_konyha3.jpg

 

h-t_konyha4.jpg

 

Nektek hogy tetszik?

 

 Ha Neked is van megoldatlan lakberendezési problémád, küldj üzenetet itt:

 

Képek: saját tervezés

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr627434078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZsuR 2015.05.08. 07:48:31

Szia!
Az elgondolás egész jó, bár lehet, hogy több paraméter ismerete kellene, hogy miért pont arra a falra került a tűzhely és a hűtő. Továbbá lenne kérdésem is. A "konyhán" nincs ablak? Az alaprajz szerint a kamrában van egy kicsi ablak. Az teljesen eltűnt? Vagy ahogy a "lett" rajz mutatja a hütő fölé került?
Üdv.

tervezzvelem 2015.05.08. 11:29:09

@ZsuR: Szia! Köszönöm az észrevételeket.
A tűzhely és a hűtő helyét az határozta meg, hogy a vízkiállás a bejárattal szembeni falon volt és a tulajdonosok ott is szerették volna hagyni.
Igen, a konyhán nincs ablak, csak az erkélyajtó. A kamra kis ablaka a hűtő fölé került, de készült olyan változat is, hogy ezt befalazzuk és végül ezeket a képeket tettem a blogra.
süti beállítások módosítása