Nagyszerű burkolatok, kis fürdőszobák
2015. március 09. írta: tervezzvelem

Nagyszerű burkolatok, kis fürdőszobák

Ha a fürdőszoba burkolásáról esik szó, általános szabályként annyit lehet megfogalmazni, hogy a padló legyen csúszásmentes, a csempe könnyen tisztítható, az elrendezés praktikus, a világítás tervezésénél pedig maximálisan figyelembe kell venni a "vizes" környezetet. Az összes többi a fantáziánkra és a jó ízlésünkre van bízva. Mert a kerámiától a parafáig, a vízálló festéktől az üvegen át a márványig, a különböző mozaikokig és fa padlóig végtelen a variációs lehetőség.

Most elsősorban a kisebb méretű fürdőszobákra koncentráltam a képek válogatása során. És arra, hogyan lehet ügyesen elleplezni a szűk tér hátrányait. Itt például a kád vonalát követő ferdén rakott padlóburkolat a lehető legjobb választásnak bizonyult. A fotó arra is felhívja a figyelmet, hogy nem feltétlenül kell kis térben kis járólaphoz és csempéhez ragaszkodni. A mennyezet gipszkartonozása is remek térnövelő hatással bír.

furdo_tipp.jpg

Ha ennyire szűkös a hely, még mindig ott a fal, ahol elfér néhány szekrény! A zuhanykabinnál lényegesen kevesebb helyigényű a síküveg válaszfal és a csempe hosszanti elrendezése is kellemesen befolyásolja térérzetünket.

A nagy tükörfelület megduplázza a helyiség méreteit.

Szintén a tükör adta lehetőségek kihasználása (mögötte a fali szekrények is megbújnak), a gyönyörű fa felületek és az ötletes, lebegő geometria teszi különlegessé ezt a fürdőt.

Ha valaki fa burkolatot vagy bútort szeretne fürdőjébe, válasszon trópusi fafajtát! De a hagyományos fafajták impregnálás után szintén jól használhatók.

 

Ha a fürdőnek ablaka is van és jó a természetes megvilágítása, jöhet a fekete csempe is. Kimondottan elegáns, luxus hatású lesz arannyal és fehérrel.

Ennél kisebb már nem is lehetne, csoda, hogy a fotós befért :) Ez az a méret, ahol már csak a fehér szín és a szabályos kockacsempe enyhít valamit a szűkösségen. És tükör, tükör, tükör.

Különleges pikkelyek.

Hideg-meleg hatás a maximumon.

Nemcsak a négyzet alakú csempe lehet nyerő.

A végére egy kontrasztos megoldás, amihez remekül párosul a szőnyeg élénksége, a natúr kosár és a pici zöld.

Képek forrása: kattints a fotókra!

Könyvajánló: Szeretnél többet  tudni a színekről? Egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr827252963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása