Hálószobatitkok 2.
2014. október 21. írta: tervezzvelem

Hálószobatitkok 2.

A hálószoba központi darabja kétségkívül az ágy. A választék nagy, jó ha konkrét tervvel indulunk ágynézőbe. Figyeljünk arra, milyen hangulatot szeretnénk teremteni a hálóban, mekkora helyet szánunk az ágynak. Ideális, ha az ágy mindkét oldaláról megközelíthető. Segít a választásban, saját stílusunk megtalálásában, ha sok képet, lakberendezési újságot, blogot nézegetünk. Az előző bejegyzésben is találhattok érdekes és szép ágyakat :) És akkor még nem is szóltam a matrac választás nehézségeiről. Itt most csak annyit, a jó matrac sem nem kemény, sem nem puha, rugalmasan támasztja alá a gerincet. Mindenképpen érdemes szakember véleményét kérni és ki is kell próbálni a matracot.

Itt lent egy igazi puha, hívogató ágyat láthatunk. Már el is képzeltük, milyen édeseket durmolhatunk benne. Mi váltja ki belőlünk ezt az érzést? Egyaránt melegséget sugároz a tűzött, kárpitozott ágyvég, valamint a kötött párnák sokasága és a szintén kötött ágytakaró. A világos színek tisztasága, levegőssége üdítően hat. Semmi extra és mégis... Még néhány szál virág is került egy kis pohárba. Ebből is látszik, nemcsak a nappalit, étkezőt érdemes virágcsokorral díszíteni, a hálót is otthonossá tehetjük vele. Csak legyen mindig friss.

welll, im going to have to start saving now, but this is going to be my new bedding, and im so in love!

like the wall of cowboy hats, white bedding for a boy however not so much  Blue and cream master bedroom. good mix of modern and traditional ashwinkle. Beach house decor, soft blue master bedroom.

Spray painted trash can turned over as side table.

Akinek nincs hálószobája, nagy fejtörést okozhat, hogyan varázsoljon egy kis nyugalmat lakása félreeső zugába. Azonban a legkisebb tér is kínál lehetőséget a szeparálásra. Akár egy méretes gerenda és oszlop, régi ajtók is betöltheti az elválasztás szerepét. Vagy egyszerűen: függöny. Akár sötétítőként, akár baldachin-szerűenAnd this Southern-style nook. | 22 Things That Belong In Every Bookworm's Dream Home

Small bedroom with tented ceiling.  Dreamy small bedroom with white curtains and wooden accents.

Sleeping nook with reclaimed windows as doors.    I deeply love this - I've always found the cubby/fort/hideout space very comforting.  I like bunk beds, the bottom bunk, because they give one a sense of that.  Though as a 6'3" adult, sleeping in the bottom bunk is not all that doable.    Twice I've lived with my bed in a closet - this is just a much classier version of that.  something about all the possibilities with this exposed beam....near the bed....

Ékszereid nemcsak a te díszeid, hanem a hálószobáé vagy a gardróbé is lehetnek. Bárki elkészítheti ezeket az ékszertartókat, egy képkeret, faágak és némi festék kell hozzá. Akinek meg pár patkója van, egészen egyedi tartót fabrikálhat. Elegáns kiegészítők lehetnek a kovácsoltvas tárgyak is, legyen szó karnisról, gyertyatartóról, újságtartóról vagy magáról az ágyról.

Could use chicken wire attached to frame instead....or just some heavy-duty wire....Jewelry storage made from sticks and a frame.  horseshoes mounted on a board with nails added to hold necklaces & bracelets

 

 

Nagyon nőies lehet egy asztalka, amit íróasztalnak, de akár szépítkezéshez is használhatsz. Szőrmés párnáival egy hidegnek tűnő, átlátszó műanyag szék is jól illeszkedik a háló meghitt környezetébe.

Style At Home | Danielle of Shop Dandy / Hi folks, don't forget to follow my board(s). Thanks so much! (:

Ha nem akarsz szekrényt tenni a hálóba vagy nincs is hely, akkor ötletes megoldás lehet az ágy alatti tárolás, mint itt is. A hálószobai tárolásról, szekrényekről még később lesz szó. Terveim szerint külön bejegyzés szól majd a gardróbokról.

For More... - DIY Bed Frame - 16 You Can Make Yourself - Bob Vila

Az első részt itt találod.

Érdekel egy gyerekszoba átalakítása? Itt megnézheted.

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr536813467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.10.22. 19:59:06

Tényleg jó ötlet az ágyat az ablak alá/mellé/közelébe tenni? Tegye az aki bírja a hideget,a huzatot,egyedül alszik és nem forgolódik sokat álmában :)

tervezzvelem 2014.10.23. 06:01:31

@Crescence: Én is inkább a melegre szavazok :) De valóban sok ilyen képet láthatunk, azt hiszem azért, az a gondolat, állhat mögötte, hogy reggel felébredve jó érzés lehet egy szép kertre látni. Könnyebb azoknak, akik kellemes éghajlaton élnek és ezt megtehetik :) Ugyanakkor egy jól záródó ablak közelében nincs huzat. A legjobb, ha mindenki a lehetőségei és saját ízlése szerint helyezi el az ágyát, úgy, ahogy neki az kellemes. Semmi sem kötelező.

Ildikó Batisz 2014.10.25. 15:27:56

Nekem 1kédésem van, ki ad rá anyagi fedezetet a megvalósításra, és hogy kell a falakat kitolni, ha csak 1 szobád van?

tervezzvelem 2014.10.26. 18:47:13

@Ildikó Batisz: Nem feltétlenül kell magas költségekben gondolkodni, ha egy átalakítást tervezünk. Sok mindent saját magunk is el tudunk végezni, legyen szó festésről vagy egy új díszpárna megvarrásáról stb. Sőt, beszerezhetünk olcsó, használt, régi fa bútorokat is, amelyeket egyedivé, "saját képünkre" formálhatunk. Adott esetben jobbá tesszük, mintha új, de "gagyi" bútort vásárolnánk.
A képeket ötletadónak szántam, színeiben, hangulatában, szóval részleteiben és nem teljes egészében.
A lakás méreténél sokkal fontosabb, hogy otthonossá tegyük. Igaz, itt még inkább előtérbe kerül a praktikum. Minden térnek több funkcióval kell rendelkezni. Helyet nyerhetünk galériával, dobogóval (ami alá az ágy is betolható), lehajtható asztallal.
Ha konkrét segítségre van szükséged, szívesen válaszolok.
süti beállítások módosítása