Gyerekszobából kamaszbirodalom
2014. október 15. írta: tervezzvelem

Gyerekszobából kamaszbirodalom

Imádlak Afrika!

Eszter szobája 020.JPG

A szülők, amikor berendeznek egy rózsaszínű-bordó gyerekszobát, sokszor nem is gondolnak bele, hogy pár év és a kamasz nagylány egyszer csak ott áll előttük és lazán közli: utálom ezeket a színeket, afrikai hangulatot szeretnék.

Mit tehet ilyenkor a szülő? Először is próbálja a szárnyaló fantáziájú gyereket földközelbe csalogatni. Miután látja, hogy ez nem sikerül, kompromisszumokkal próbálkozik. Azt mindenképpen szeretné (persze csak a szülő), hogy a bútorok maradjanak, csak a "körítés" változzon. De hogyan? Hogyan illenek majd az annak idején gondosan kiválasztott, fehér IKEA bútorok a szavannák világába? Milyen lesz az összhatás? Általában ekkor kerül a szülő látóterébe a lakberendező - jelen esetben én.

Abban hamar egyetértettünk, hogy a falakat átfestjük, a függönyöket, szőnyeget, lámpákat, karnist kicseréljük. A sötétítő anyagából díszpárnák is készülhetnek. Legyen továbbá sok növény, néhány fa szobor és fonott tárgyak, néhány rattan kosárka képében.

Először a sötétítőt találtuk meg, ebbe mindenki beleszeretett.

5996285761826-fuggony-sotetito-afrika-barna-enterior-01-604x430.jpg5996285761826-fuggony-sotetito-afrika-barna-szinminta-05-604x430.jpg

Mivel ez egy eléggé karakteres darab, ez lett a kiindulási pontunk, ehhez igazodott minden: egyszerűbb, visszafogottabb tárgyak kellettek. Ágytakarónak valami puhát, meleget és párducmintásat képzeltünk. Kicsit féltem, hogyan mutat majd a két minta egymás mellett​, de sikerült nem túl "vad" takarót választani. Selymes sötétbarnája kellemes kiegészítője a függönynek.

A sötétítő az alapszíneket is meghatározta. Bézsek, barnák, kevés piros és zöld, illetve a szobanövények sok zöldje, valamint minimális fekete, mivel az ágy kerete is fekete kovácsoltvas. Most már következhetett a festés. Az egyik fal fahéjszínű lett, a többi kb. két árnyalattal világosabb drapp. A sötétebb falra fekete elefántos falmatrica került, amint azt láthatjátok is. Ettől a fal "élni" kezdett.

A festés után a bútorokat átvariáltuk. Legjobban alaprajzzal tudom szemléltetni, mi hova került.

 

Ilyen volt:

035.jpg

Ilyen lett:

048+.jpg

Kicsit "megbolondítottuk" az egyik szekrényt is. Egy fából faragott szalamandrát az apuka kettéfűrészelt, így került a szekrény két ajtajára. A lépcsős-fiókos tároló új fiókokat kapott: az eddigi piros és rózsaszín helyett zöldet és fehéret. Ide, a lépcsőkre helyeztük el a virágokat, közel az ablakhoz. Akár egy minidzsungel. Itt láthatjátok a berendezés fázisait.

041.JPG

Eszter szobája 002.JPG

A szőnyeg a lehető legsemlegesebb, világos és hosszú szálú shaggy, nem akartuk, hogy ez vonja el a figyelmet. A nagylány idővel jól belakta a szobát. Nagyon hangulatos lett a nádfotel melletti állólámpa a hozzá illő csillárral a növények sűrűjében. Került még ide állatbőr, képek (saját készítésű is), fa szobrok, mint például egy zsiráf és kis bennszülött figurák és egy igazi bongó dob is. Elkelne még egy szép textil az ágy fejvégéhez a falra. Ezt még keressük.

046+.jpg

Eszter szobája 015.JPG

Azt hiszem, jó érzés belépni ide, a kis lakó igazán elégedett.

Ha kíváncsiak vagytok, milyen üzletekben vásároltunk, jelezzétek és e-mailben szívesen elküldöm a listát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr876796933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása