Kis fürdő nem akadály!
2017. február 01. írta: tervezzvelem

Kis fürdő nem akadály!

Sokan úgy gondolják, hogy szép, mutatós fürdőt csak nagy alapterületen lehet kialakítani, mert itt tudnak igazán érvényesülni a gyönyörű burkolatok, a csodás szaniterek. Ez koránt sincs így! Az alábbi képekkel arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a kisebb fürdők sem mellékesek, itt is álmodhatunk nagyot.

Ha éppen most tervezel új fürdőt vagy a meglévőt szeretnéd átalakítani, gondold végig alaposan a kérdést. Segítségül cikk végén összegyűjtöttem számotokra azokat a bejegyzéseket, amiket fürdőszoba témában a blogon olvashattok, hogy mire érdemes figyelni a tervezéstől a megvalósulásig. És még egy tipp: ne feledkezz meg a vízellátó rendszerről és a szivattyúról sem!

Rendkívül dekoratívvá teszi a kisebb fürdőt is, ha csak egy falat emelünk ki, a többi részletet ennek rendeljük alá. Itt például a csillogó mozaik nagyon elegáns megjelenést biztosít, felhívja magára a figyelmet, mégsem hivalkodó. A szaniterek letisztult vonalvezetése külön figyelmet érdemel. Kis helyiségben sokkal előnyösebb lekerekített berendezési tárgyakat választani, mint szögleteset. Ugyanis a kiálló sarkokba sokkal könnyebben beleütközhetünk.

Az elv itt is ugyanaz: egyetlen falat kiemelni. A következő két képen a mosdó mögé került a rusztikus falburkolat, ami talán még figyelemfelkeltőbb, mint a kád falának kiemelése.

Ennél a fürdőszobánál nagyon ötletesen és látványosan alakították ki a tárolóhelyet: a WC beépített tartálya miatt egy kisebb falat kellett felhúzni. És ha már úgyis ott a fal, a felette lévő teret sem hagyták szabadon. A tükrös szekrénnyel szinte észrevétlenül oldották meg a kérdést, egyedül a polcot hangsúlyozták fa burkolattal, egyszerűen, mégis nagyon hatásosan. 

This Charming House

Szintén az utólag kialakított falfülke adja ennek a fürdőnek a báját.

Master Bed/Bath - Morningside, Atlanta

Itt a viszonylag kis alapterület ellenére kádat és zuhanyt is helyeztek el. A zuhany üvegfala viszont annyira légies, hogy egyáltalán nem tűnik szűknek a mosdó számára megmaradt hely. A hosszúkás helyiség arányait a mosdó és zuhany mögötti fal sötét csempézésével javították. Jól látszik, hogy az erőteljes színek nemcsak nagyobb helyiségekben érvényesülhetnek.

 Képek forrása: kattints a fotókra!

IDE KATTINTVA olvashatjátok a többi fürdővel kapcsolatos bejegyzést!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr3912147719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása