Gyors és egyszerű átalakítások a praktikus otthonért
2022. október 12. írta: tervezzvelem

Gyors és egyszerű átalakítások a praktikus otthonért

Egy-egy apró átalakítás meglepően sokat tehet hozzá otthonunk hangulatához, a jókedvű mindennapokhoz. Annál is inkább aktuális most a téma, mert ősszel hajlamosak lehetünk inkább a negatívumokat észrevenni, a korai sötétedést, a nyirkos, ködös időjárást és hogy már megint rohan az idő, mindjárt karácsony. Ezzel a cikkel arra bíztatok mindenkit, hogy morgolódás helyett inkább gyönyörködjön a színes falevelekben, az őszi, halványuló napsugárban vagy éppen frissen megújult otthonában. Ez utóbbihoz nyújtanak inspirációkat az alábbi gondolatok.

1. Rendszerezz!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy átláthatóság, rendszerezettség nélkül nem beszélhetünk sem átalakításról, sem megújulásról, sem lakberendezésről. Kezdetnek indulj el kis lépésekben: nézd át a felhalmozódott folyóiratokat, könyveket, a dohányzóasztalt vagy az íróasztalt, illetve általában véve a vízszintes felületeket, ahol hajlamosak vagyunk csak úgy letenni valamit. Aztán folytasd a ruhákkal, a kamrával és így tovább. Komoly eredményeket érhetsz el kis odafigyeléssel is. És főleg azzal, ha nem sajnálsz meg valamit és nem tartogatod a lim-lomot.

A fenti kép jó példa arra, hogyan tudsz plusz tárolóhelyeket kialakítani a kanapé körül, kevés helyigénnyel. Mennyivel könnyebb így a rendszerezés! Viszont arra mindig ügyelj, hogy fenn is maradjon a rend. Ha ez időnként nehézséget okoz, inkább tolóajtós szekrénykét válassz.

2. Rendezd át!

Lehet, hogy évek óta rutinszerűen használod már a mostani kialakítást, de biztos, hogy így a legjobb? Gondold át, hogy van-e olyan bútor, amiben rendszeresen elakadsz, beleütközöl, kerülgetni kell. Nem sok-e a bútor mennyisége a helyiség méreteihez viszonyítva? Lehet-e máshogy?

Általában igen. Ehhez az kell, hogy friss szemmel nézz az adott helyiségre, vedd észre a "kilógó" darabot. Mindig a saját, egyéni igényeinkből, szokásainkból kell kiindulni. Hiába néz ki valami nagyon jól, ha te másmilyen életvitelt folytatsz.

Egy példa:

A nappali berendezését vagy átrendezését is a mindennapi szokásaink határozzák meg. Milyen funkciót szánsz a térnek? Vendégeket fogadsz, beszélgettek vagy inkább tévét nézel, zenét hallgatsz? Az előbbihez sokkal praktikusabb, ha két kanapét vagy egy kanapét és két fotelt egymással szemben vagy 90 fokban elfordítva helyezel el. Így jól látod a többiket, kellemesen tudtok társalogni vagy játszani. Ha viszont kedvenced az otthoni mozizás, az ülőhelyeknek a tévé felé kell irányulni.

3. Próbáld ki színesben!

Az utóbbi években nagy divat lett a fehér szín. Ahogy például a fenti képen is. Fotón szemlélve kellemes és megnyugtató, különösen a gyönyörű fa és a natúr tégla felület társaságában. Azonban ha minden nap itt kellene élned, idővel kicsit unalmasnak, sterilnek hatna. Természetesen a fehér és más világos árnyalat nagyon jó választás a nagy, összefüggő felületekre, mint például a fal és a mennyezet, de nem árt némi színt is becsempészni. Például színes textilek, párnák, szőnyegek, dekorációk formájában. Valahogy így:

De ez még bátran fokozható:

Nemcsak a textileket, a bútorokat is átszínezheted, ezzel új életet adhatsz nekik. Néhány ötlet régi, kopott bútorok átfestéséhez:

komod.png

Ha a szívesen megvalósítanád a fenti ötletek valamelyikét, de még előtte lennének kérdéseid, keress bizalommal és vedd fel velem a kapcsolatot!

További hasznos tippeket találsz FACEBOOK és INSTAGRAM oldalamon! 

cikk_vegere_bemutatkozo_1.png

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr7017952508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása