Használj ki minden négyzetcentimétert a konyhában!
2016. február 19. írta: tervezzvelem

Használj ki minden négyzetcentimétert a konyhában!

Minél kisebb a konyhád, annál inkább szükséged van jó ötletekre, amelyekkel teret nyerhetsz. Például még a  mosogatótálca alatt is lehet több-kevesebb helyet találni.

 

Vagy a felső szekrények alatt. Az alsó pultsor és a felső szekrények között elég 45-50 cm-t hagyni, így máris újabb helyek építhetők be, anélkül, hogy a szekrények a mennyezetig érnének.

A szekrények ideális belső kialakítása lehetővé teszi, hogy ne kelljen olyan dolgokat a pulton tárolni, amit el is rakhatunk. Így a pult szabadon marad, több helyünk lesz a munkához.

A kések sem foglalják el az értékes helyeket a pulton vagy a fiókban.

Edénytárolás felső fokon. A cél nemcsak az, hogy minél több edény beférjen, hanem hogy könnyen ki is vehessük.

 

Egy elmés szerkezet: liftes, kiemelhető polc. Sőt plusz pultfelületet nyerhetünk vele.

 Az egyszerű irattartó is jól beválhat a konyhában.

 

Ne feledkezz meg az ajtók belső oldaláról sem!

És a vasalódeszka. Valószínűleg ez a legkisebb hely, ahova vasalódeszkát lehet tenni.

 Ha nincs kamra, a zöldségek tárolását is a konyhában kell megoldani.

Sütőlemezek és formák 10 cm-en elhelyezve, és kézközelben, ott, ahol kell.

Minikamra. Konzervek, fűszerek stb. számára sűrűbben helyezzük el a polcokat. És sokkal keskenyebb polc is elég. Így áttekinthető és könnyen hozzáférhető lesz.

 

Képek forrása itt

és itt és itt és itt és itt és itt

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr918403338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamTwo 2016.02.19. 22:56:28

Az irattartós ötlet kifejezetten tetszik, na de a mosogató mellett egy vizes fémborítás közepében mit keres egy nyitott konnektor???????

min 2016.02.19. 23:44:45

A robotgép kiemelős szerkezetet milyen néven kellene keresni?

D2 2016.02.20. 00:58:28

Nekem a lábostartók tetszenek...

Raptor1 2016.02.20. 07:35:22

Sziasztok. Voltak jó dolgok. Mi egy konyhabútor átépítéskor azt találtuk ki hogy az alul a lábak között is legyen fiók. Remek ötlet volt. Lehet hogy valaki már kitalálta én addig nem találkoztam ilyennel. Szóval sok minden elfér azokban a fiókokban ásványvíz , krumpli hagyma stb. Lábbal kell megnyomni és automatikusan kinyíllik. És senki meg nem mkndja hogy az nem csak a "lábazat". Több mint 15 éve vagyok IKEA vásárló és "bútor átalakító" ez több költözés miatti újabb és újabb bútorvásárlások során alakult így. Pl én az IKEA mosogató alá is a nagy fiókot raktam be. A fiók fémből van és csak egy 10*10 cm-es kockát kell kivágni hogy a szifon elférjen. Így lett egy hatalamas fiókom a mosogató alat. De alakítottam át gardrób szekrényt hogy csak 45 cm es legyen. Nappali szekrény fiókot hogy tényleg elférjen benne a CD . /Egyébként ez az egyik legnagyobb átverése az IKEA nak. A Besta szekrény a fiókkal amiben CD-k vannak./...Az IKEA multi nincs ideje finomságokkal foglalkozni. Hát nekiálltam én. Ha valakinek tudok segíteni. Nagyon szívesen.

tlantos 2016.02.20. 08:37:20

Az irattarto pl. remek, olcso otlet kis helyekre.
De nemelyik nyilvan egy kisebb vagyon, egy garzonban itthon nem eletszeru (New York van Monte Carlo mas eset lehet :)

Balt 2016.02.20. 10:53:37

@Raptor1: Mosogatógép beépítés előtt állok meglévő medencés+csepptálcás mosogató alá. Volt már benne részed? Valami praktikus ötlet, esetleg előre nem látható buktató? Kösz!

_ng_ 2016.02.20. 11:44:13

Valóban praktikus ötletek.

"Ne feledkezz meg az ajtók belső oldaláról sem!"
Erre pedig csak azt tudom mondani:
Ne feledkezz meg az ajtók belső oldaláról se!

tervezzvelem 2016.02.20. 17:53:24

@Balt: Igazából egy dologra kell nagyon odafigyelni: a méretekre. Kérdés az, hogy mekkora a meglévő mosogatótálca és hány terítékes mosogatógépet szeretnél beépíteni. A mosogatógép magasságigénye 85 cm, de ha nem beépíthető, a tetejét le lehet szedni, amivel pár centit megspórolhatunk. A pultlap alatt a mosogatótálca rögzítőinek is el kell férni.
Nálunk úgy lett kialakítva, hogy a csepegtetőtálca 25 cm-t rálóg a mosogatógépre (de akár a teljes csepegtetős rész is rálóghat).

pause 2016.02.20. 18:46:58

az edeny es fedotarolo esetleg kaphato itthon? vagy valami hasonlo?

min 2016.02.20. 23:07:39

@IamTwo: Köszönöm! Párom boldog lesz ha kap egy ilyet az új konyhájába :-)

Balt 2016.02.21. 07:33:03

@tervezzvelem: Köszönöm! A kibillenthető "álfiókon" esett meg a szemem elsőre, de egyelőre bonyolultabbnak látszik a dolog egészében, mint reméltem. A mosogatógép 45 (44,5) cm, viszont a (talán korabeli szolnoki?) konyhabútor mosogatószekrény egy 15 cm-es "dobogón" áll gyárilag, amely keskenyebb 1 centivel, tehát így a 90 (-2x16 mm bútorlap) tovább szűkül, nem tudnám a szektény közepéee eső szifont csatlakoztatni. Emiatt úgy látszik, hogy új szekrényt kell fabrikálni a teljesen beépíthető mosogatógép köré. (Utóbbi már megvan.) A régi szekrényből csak az ajtai használhatók fel, de hát nem készültem most teljes konyhabútor cserére. A további szekrények alatti "dobogó" zárt terét egy gurulós fiókkal hasznosítani viszont szintén jó ötletnek tünik. @Raptor1:

Raptor1 2016.02.22. 09:18:46

@Balt: Szia! valaki már válaszolt, a méretre kell figyelni. A mosogatót ha felül a peremnél sziloplaszt féleséggel a pulthoz ragasztod, akkor alul nem kell hely a rögzítő karmoknak. Vannak már keskeny és alacsony mosogató gépek persze ezek nem 18 terítékesek.
süti beállítások módosítása