Minél kisebb a konyhád, annál inkább szükséged van jó ötletekre, amelyekkel teret nyerhetsz. Például még a mosogatótálca alatt is lehet több-kevesebb helyet találni.
Vagy a felső szekrények alatt. Az alsó pultsor és a felső szekrények között elég 45-50 cm-t hagyni, így máris újabb helyek építhetők be, anélkül, hogy a szekrények a mennyezetig érnének.
A szekrények ideális belső kialakítása lehetővé teszi, hogy ne kelljen olyan dolgokat a pulton tárolni, amit el is rakhatunk. Így a pult szabadon marad, több helyünk lesz a munkához.
A kések sem foglalják el az értékes helyeket a pulton vagy a fiókban.
Edénytárolás felső fokon. A cél nemcsak az, hogy minél több edény beférjen, hanem hogy könnyen ki is vehessük.
Egy elmés szerkezet: liftes, kiemelhető polc. Sőt plusz pultfelületet nyerhetünk vele.
Az egyszerű irattartó is jól beválhat a konyhában.
Ne feledkezz meg az ajtók belső oldaláról sem!
És a vasalódeszka. Valószínűleg ez a legkisebb hely, ahova vasalódeszkát lehet tenni.
Ha nincs kamra, a zöldségek tárolását is a konyhában kell megoldani.
Sütőlemezek és formák 10 cm-en elhelyezve, és kézközelben, ott, ahol kell.
Minikamra. Konzervek, fűszerek stb. számára sűrűbben helyezzük el a polcokat. És sokkal keskenyebb polc is elég. Így áttekinthető és könnyen hozzáférhető lesz.