Tetőteraszok, tetőkertek
2015. július 17. írta: tervezzvelem

Tetőteraszok, tetőkertek

Közelebb az éghez ... Ilyenkor nyáron, kánikulában jól esik a hűvösben ábrándozni, kiülni a teraszra, sok-sok növény árnyékába. Vagy éppen napozni, beszívni a fényt, a friss levegőt. Nem is annyira vágyálom ma már, hogy a panelek tetejét szépen kialakított kertek üdítsék. Az adott lakóközösségen múlik, hogy a betonházak tetejét hogyan hasznosítja. Kevés gondozást igénylő, dézsás növényekkel, virágokkal, némi gyeppel, pihenőhelyekkel, kavicsos utakkal mesés kis paradicsomok nőhetnek ki a semmiből. A nyereség nemcsak a szép látvány vagy az, hogy van egy hely, ahol összejöhetnek a lakók, hanem az is, hogy ezek a magasban lévő kertek megtartják, majd elpárologtatják a csapadékot, ezáltal hűtve környezetüket. Ráadásul kitűnő szigetelő réteget is képez.

Gondolatébresztőnek nézzétek meg ezeket a kisebb-nagyobb tetőtéri csodakerteket!

Képek forrása: itt, itt, itt, itt és itt

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖNYVAJÁNLÓ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Színtanácsadás, tippek, trükkök a színek helyes kiválasztásához

OTTHONUNK SZÍNEI

Könyv a színekről, melyben térnövelő tippeket is találhatsz. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide a részletekért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr747627404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása