Tedd személyessé az otthonod festéssel!
2023. január 27. írta: tervezzvelem

Tedd személyessé az otthonod festéssel!

Amikor szóba kerül a falfestés, sokaknak feláll a szőr a hátán. Mert rögtön látják maguk előtt a pakolást, a rendetlenséget, a felfordulást. Megeshet az is, hogy nem sikerül teljesen eltalálni egy-egy helyiség falszínét. Esetleg kicsit unalmas lesz vagy sablonos. Az itt következő festési megoldások arra mutatnak példákat, hogy a festés lehet öröm is. Látva az eredményeket, azért is különösen jók, mert ha úgy akarod, nem kell az egész lakást vagy szobát átfesteni, hanem elég csak egy jellemző sarkot, részletet kiválasztani. Nem utolsó sorban így kevesebb festék is elegendő lesz.

Ha éppen most szeretnél festeni és valami érdekes, figyelemfelkeltő után kutatsz, itt a remek alkalom! Ezek az ötletek azok számára is segítségül szolgálnak, akik kicsit bátortalanabbak a színválasztásban. Így kisebb felületen próbálhatnak ki különböző színkombinációkat. A végeredmény pedig sokkal játékosabb, kreatívabb lesz, mintha csak egyetlen színnel dolgoztunk volna.

Kisebb felületre nyugodtan válassz élénkebb, ütősebb színt, amivel nagyszerű kontrasztos hatást érhetsz el.

Eltérő színű festéssel elválaszthatod egymástól a nagyobb helyiségek különböző funkcióit. Például jelezheted így az előszobát vagy csak egy tükröt vagy kijelölheted vele a dolgozósarkodat.

Ez a módszer különösen alkalmas arra, hogy megmutass egy-egy szép részletet, kiemelj egy polcot vagy hátteret adj a képeidnek. A kompozíciót (ezt a többi képen is megfigyelheted) igazán a polc, illetve a festés elé helyezett bútor teszi kerekké és odaillővé.

A zöld növények szuperül mutatnak a rózsaszín különböző árnyalatai előtt. Mintha csak egy modern minimalista festmény készült volna.

És még néhány boltív, amely lágyítja a szögletes formákat.

Végezetül pedig nézzünk meg pár jól működő színkombinációt!

 

Ha szeretnéd a festést megbízható szakemberekre bízni, nézz szét az adamfestes.hu oldalán. Az oldalon az ingyenes árkalkulátorban azonnal kaphatsz egy becslést a festés összegéről a megadott adatok alapján.

 

cikk_vegere_bemutatkozo_1.png

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr4818029908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása