Hogyan használjuk a piros színt a lakberendezésben?
2015. március 11. írta: tervezzvelem

Hogyan használjuk a piros színt a lakberendezésben?

5 tipp

A piros erősen a megosztó színek közé tartozik: lehet nagyon kedvelni és nagyon utálni. Igaz, hogy kifejezetten élénk, meleg, sőt tüzes színről van szó, mégis kiváló egyensúlyteremtő lehet egy semleges színvilágú lakásban. Azonban minden az arányokon múlik.

Vegyük sorra a konkrét példákat!

Ez a háló kicsi is, szűk is, kinek jutna eszébe pont ide pirosat tenni? És mégis létjogosultsága van, mert teljesen natúr, fehér-barna környezetbe került. Nélküle unalmas és rideg lenne a szoba, hiszen sehol egy díszítés vagy érdekes formájú bútor. Remekül segítik az egyensúlyt a pöttyös párnák is.

Akinek túl sok lenne az élénk vörös, választhatja a barnásabb, ősziesebb árnyalatokat is. Egy szép szőnyeg, lehet keleti is, rögtön meleg, barátságos hangulatot teremt. A lazán odavetett takaró bebújásra, ücsörgésre csábít.

A tégla vöröse kellemesen lágyítja a fémek és a csupasz beton hidegségét ebben az ipari stílusú lakásban. Középen a réz világítótest sárgásvöröse adja meg az összeköttetést a két falszakasz között.

Szinte izzanak a dekorációkén szolgáló korallok és a lámpa búra az arany szőnyegen. Jólesően hűsít mellette a párnák türkize, kék-zöldje.

A mozaikszerűen lerakott járólapok érdekes mintázatot adnak. És mindegyik térben megjelenik mellette néhány kockányi piros vagy vörös: a lámpa áttetsző testén, a kis dobozokon, a képen, épp csak jelzésszerűen.

Nagyobb felületen csak a legelső képen jelenik meg a piros, mégsem válik tolakodóvá. Mindegyik lakás tervezésekor gondosan ügyeltek a részletekre és a jól ismert szabályra: a kevesebb is lehet dekoratív és tetszetős :)

Képek forrása: kattints a képekre!

Könyvajánló: Szeretnél többet  tudni a színekről? Egyáltalán nem mindegy, hogy lakásodban milyen színkombinációkkal vesszed körül magad. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr57259009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása