Mindent a helyére!
2014. október 15. írta: tervezzvelem

Mindent a helyére!

storage-to-much-300x297.png

Érezted már, hogy semminek sincs helye a lakásban? Mi lehet ennek az oka? Összeszedtem néhány szempontot, ami alapján elindulhatsz. Mert nincs az a kicsi lakás, ahol ne lehetne - megfelelő helykihasználással - rendet tartani. Nézzük!

1. Kevés és/vagy nem megfelelő tárolóbútor.

2. Felesleges holmik.

3. Rendszerezés hiánya.

4. Kihasználatlan helyek, helyiségek.

+1 Az otthonosság nem egyenlő a rendetlenséggel és a csak úgy, lazán odavetett tárgyakkal. De nem kell mindent szekrényekbe pakolni. Kedvenc tárgyaink nyugodtan lehetnek szem előtt, mert jó kedvre hangolnak, de legyen meg a saját helyük.

Ha ezeket átgondoltad, kiselejtezted a felesleges holmikat (erre valók a családsegítők, az ismerősök, barátok, akiknek még szüksége lehet rá), végy egy papírt! Igen, megint egy táblázat következik. Ha valami kimaradt, nyugodtan egészítsd ki.

tabla1.JPG

Vannak olyan holmik, amelyek szeretnek "nőni", terjeszkedni, vagyis idővel több helyet foglalnak. Ilyenek a könyvek. Tehát ha rendszeres könyvvásárló vagy, érdemes több polcot tervezned, mint amennyit meglévő könyvtárad igényelne. Aztán a folyóiratok. Lehet, hogy egy része hasznos számodra és megtartod, gondolj ezekre is. Ha szereted előhívatni a fényképeidet, ne feledkezz meg a tárolódobozokról sem.

Másik nagy csoport a ruhák, cipők. Itt csak a rendszeres szelektálás segíthet. Ne őrizgess semmit sem feleslegesen (na jó, pár darabbal tehetsz kivételt, de csak egy-kettővel!). Ha egy ideje nem hordod, add tovább! Arra is jó a rendszeres "szekrényátvilágítás", hogy "új", elfelejtett darabokat fedezz fel. Ugyanez vonatkozik az edényekre is. Senkinek sincs szüksége 40 bögrére, csak azért mert jól néznek ki.

Érdemes a kamrát is átvizsgálni, vannak-e lejárt élelmiszerek.

Végül a gyerekszoba és a játéktenger. Legjobb, ha a gyerekkel, gyerekekkel együtt döntitek el, mi maradjon. Iskolákban, óvodákban karácsony táján szoktak vásárokat rendezni, ahol eladhatjátok vagy ajándékozhatjátok a többletet. De lehetőleg ne úgy, hogy a gyerek elvisz három plüsst és ötöt hoz helyette ...

Van még egy terület, amit sokan lomtárnak használnak. Ez a garázs vagy műhely. De csak óvatosan! Örök harag lenne belőle, ha az asszonyka kidobná a férje kedvenc gyűjteményét...

Ez is érdekelhet.

Kép: www.stuff2move.co.uk

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr216794353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása