Mit tehetsz, ha hiányzik a lakásból az előszoba?
2019. július 19. írta: tervezzvelem

Mit tehetsz, ha hiányzik a lakásból az előszoba?

Sokan élnek olyan lakásban, ahol annyira minimális hely jut az előszoba számára, hogy egyetlen falszakaszon kell pótolni ezt a funkciót. Vagy éppen rögtön a konyhába vagy a nappaliba lépünk és itt kell valamilyen megoldást keresni. Hogyan lehet ilyen kicsi hellyel praktikusan, ötletesen gazdálkodni?

Az előszoba hiányának kérdése felveti azt is, hogy sok holmi tárolását a lakás más pontjain kell megoldani. Ezzel több bejegyzésben is foglalkoztunk már. Ide kattintva olvashatod el a téged legjobban érdeklő cikkeket. 

Most azonban koncentráljunk az előszobára, pontosabban arra a falszakaszra, amit annak neveztünk ki. Mi az, amire mindenképpen szükséged van? Ennek a 3 dolognak feltétlenül szoríts helyet:

- akasztók

- cipőtároló

- polc

Amikor belépsz az ajtón, ezekre lesz elsősorban szükséged. Ha ezeken kívül még befér, tehetsz ide egy kisebb, keskenyebb komódot, esernyőtartót, ülőkét (ami egyben lehet cipőtároló is).

Talán ennél is fontosabb, hogyan választod el ezt a részt a lakás többi területétől. Mert alapvetően fontos, hogy ne csak fellógatott kabátok csúfítsák a nappalit vagy éppen a konyhát, hanem valamiféleképpen rendszert vigyünk a dologba és különítsük el az eltérő funkciójú területeket egymástól, hogy minél komfortosabban érezhessük magunkat otthon. Hogyan valósíthatod ezt meg?

- Az előszoba rész kerülhet a bejárati ajtó mögé vagy két ajtó közé eső területre. Akár egy kis szőnyeggel is kijelölheted a helyét.

- Teheted az "előszobád" a sarokba is. Ha például a nappaliból kellet leválasztani, hangulatosabb lesz, ha valamilyen dekorációt, képet esetleg lámpát, növényt helyezel el itt. Így a szeparáción túl kapcsolódik is az adott helyiséghez.

- Eltérő falburkolattal is jelezheted, hogy ez a terület az előszobáé.

- Tükörrel nagyobbnak tűnik majd a helyiség.

- És végül: egy ötlet mindig jól jön és látványossá teszi a legkisebb teret is.

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr10014939320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása