Hogyan válaszd ki a megfelelő szakembert?
2019. január 04. írta: tervezzvelem

Hogyan válaszd ki a megfelelő szakembert?

Lakberendezőként gyakran tapasztalom, hogy a legnehezebb kérdés sokszor a megfelelő szakember megtalálása, ha felújításról, átalakításról vagy új lakásról van szó. Érjen oda időben, jó és tartós munkát végezzen, és ne is legyen túl drága ... Sokszor sajnos úgy tűnik, ezek lehetetlen elvárások. Ebben a bejegyzésben azokat a szempontokat gyűjtöttem össze, amelyek segítenek dönteni, hogy jól válassz, ha szakemberre van szükséged. 

1. Kérdezd ki!

Először is kérdezd ki jó alaposan, tud-e referenciát mutatni, vállal-e garanciát, mire lehet számítani a munkafolyamatok során stb. Kérdezz rá az egyértelmű dolgokra is, pl. hogy takarít-e maga után. A válaszok sok mindent elárulnak róla. 

2. Tisztázd előre az esetleges változtatásokat

Elképzelhető, hogy a munka befejezése után még szeretnél valamin változtatni, mert menet közben jött még egy ötlet. Ezeket is jó előre lefixálni, hogy ha még kérsz egy kis plusz munkát, mennyi módosítás fér bele az ajánlatba, illetve a plusz munkának mi a díja.

3. Előleg vagy előre fizetés?

Soha ne bízz abban, aki előre fizetést kér! Akkor se fizesd ki a teljes összeget, ha már csak egy pici munka van hátra. Lehet, hogy soha többet nem látod az illetőt.

Ami még előlegként elfogadható összeg, az az ár 25-30 %-a.

4. Árajánlat

Igyekezz minél több helyről árajánlatot begyűjteni. Természetesen számít az ár is, de az árajánlat pontossága, precízsége is jellemzi a mestert. Légy óvatos a legolcsóbb ajánlattal! Ha valamiért ez a legszimpatikusabb, mindenképpen kérdezz rá, miért dolgozik a piaci áraknál olcsóbban.

5. Mi van az árban?

Előre meg kell beszélni, hogy ha a munkák során nem várt okok miatt pluszköltség merül fel, azt időben jelezze, hogy legyen lehetőséged dönteni. Ha pedig ezt már az elején is lehetne látni, elvárható, hogy szóljon. Hiszen mégiscsak ő a szakember, neki olyan dolgokat is észre kell venni, amiről mi esetleg nem is tudunk, mert még nem találkoztunk vele. Például megmondja, miért és hova érdemes vagy éppen nem, konnektort tetetni.

6. Gyanús jelek

- Ha nincs kérdése.

- Ha nem akar a részletekről beszélni.

- Ha nem ad garanciát, mert nála ilyen még nem fordult elő.

- Ha úgy kezdi a mondatait: Attól függ ...

Remélem segítségetekre lesz ez a kis összefoglaló és nem futtok bele egy kontárba.

Képek forrása: kattints a fotókra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr1714534444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása