Készíts fotófalat!
2018. november 26. írta: tervezzvelem

Készíts fotófalat!

Ha van egy nagyobb méretű, üres falfelületed, tedd izgalmassá fotófallal! Igazán egyedi lesz és a nap bármely szakában jólesik majd rápillantani. Akár karácsonyi meglepetés is lehet a párodnak vagy a családnak, ha előre megtervezed, bekeretezed a képeket és a nagy napon egyszer csak felvarázsolod a falra.

- Válassz témát

Jól mutat, ha egyetlen téma köré csoportosítod a fotókat: ez lehet egy szép nyaralás, képek rólatok vagy azokról a helyekről, amelyeket együtt fedeztetek fel, illetve ahova közösen szeretnétek eljutni.

- Keresd meg a megfelelő képeket

Gyűjtsd egy mappába a kiválasztott képeket a számítógépeden, amelyeket Te magad is kinyomtathatsz vagy előhívathatod őket, hogy még szebbek legyenek. Power Point vagy más program segítségével virtuálisan meg is tervezheted a fotófalat és ellenőrizheted, hogyan mutatnak egymás mellett a képek.

- Gyűjtsd be a kereteket

A keretek kiválasztásánál figyelj arra, hogy mit szeretnél hangsúlyozni. Ez függ a képektől, hogy fekete-fehérek vagy színesek és függ a háttértől vagyis a fal színétől, mintázatától és a berendezés stílusától. Lehetnek sima, letisztult, fehér vagy fekete keretek vagy egyforma, ám különböző színűek vagy egyszínű, de különböző formájúak. Sokféle variáció létezik, mindig a kompozíció egészét és az egyensúlyt kell nézni.

+ tipp: ha vászonra kéred a fotók kinyomtatását, keret sem kell.

- Rendezd el a képeket

Az alábbiakban különböző elrendezési módokat láthatsz, a kis méretűtől a nagyig, szabvány képkeretekkel.

- Gyönyörködj benne :)

Most már nincs más hátra, minthogy megcsodáld az alkotásod.

Képek forrása: kattints a fotókra!

Szívesen olvasnál még praktikus, színes ötletekről?

 

Ha szeretnéd tudni, hogyan lesz barátságos és praktikus az otthonod a színek segítségével, ajánlom figyelmedbe az OTTHONUNK SZÍNEI című könyvet, amely gyakorlati és közérthető ismeretanyagot ad. Tömören foglalja össze azt a szaktudást, amelyet aztán saját otthonod tervezésénél használhatsz fel. Nem kell több helyről böngészni, keresgélni, itt egyben megtalálod. 

Tovább olvasom

 Tetszett a bejegyzés? Kövess a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr2314391830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása