3 praktikus ötlet a konyhába
2018. november 10. írta: tervezzvelem

3 praktikus ötlet a konyhába

Gyakran megesik, hogy a konyha kisebb, mint amekkorát szeretnél. Kevés a pultfelület és nem tudsz asztalt sem betenni, kevés a felső szekrény vagy alul mindent a háztartási gépek foglalnak el. Ilyenkor kezdődik aztán az ötletelés, hogy mit is lehetne tenni, hogyan lesz több tárolóhely, hogy ne legyen minden elöl, ami miatt tovább szűkülne a hely.

Most olyan ötleteket gyűjtöttem össze, amelyek segítenek az elpakolásban és a rend megtartásában, akkor is, ha kisebb az alapterület.

Mennyezetig érő felső szekrények

Rengeteg plusz tárolóhelyed lesz, ha a hagyományos méretű felső szekrények helyett mennyezetig érőt választasz. Sőt, a legfelső sor még mélyebb is lehet. Minden háztartásban vannak ritkábban használatos tárgyak, ezeket nyugodtan pakold legfelülre. Ne feltétlenül csak konyhai eszközökre gondolj.

Sokat segít az is, ha a felső szekrények alá még beillesztesz egy polc-sort.

Csoportosítsd egy helyre a kisgépeket!

Sokszor nyújtanak zavaró látvány a pultra pakolt kisgépek. Ha összecsoportosítod őket egy szekrénybe, mindig csak az aktuálisat kell elővenni. A szekrényben pedig még pár polc is elfér. Ha konnektort is teszel belülre, akár a helyükön is maradhatnak a gépek.

Szintén helyet spórolhatsz azzal, ha magasabbra helyezed a mikrót.

Kis helyre kis mélységű szekrényt!

Keskenyebb konyhákban még szűkösebbé tenné a helyet a párhuzamos elrendezés. Viszont ha lemondasz róla, nem tudod hova tenni az edényeid. Ilyenkor lehet megoldás, ha a konyha egyik felén csak 40 cm mélységűek az alsó szekrények.

Az ablakhoz is könnyebb hozzáférni, ha keskeny szekrény van előtte.

Ha van egy kisebb mélységű beugró, azt is érdemes beszekrényezni.

Képek forrása: kattints a fotókra!

Tetszett a bejegyzés? Kövess a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr6914363267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása