Mivel ronthatod el otthonod berendezését?
2018. szeptember 28. írta: tervezzvelem

Mivel ronthatod el otthonod berendezését?

A lakberendezés nagyon sok tényezőből tevődik össze. A praktikusság megtervezésén túl jöhet számos olyan buktató is, amelyekkel ha nem számolsz a kezdetek kezdetén, a legszuperebb berendezést is elronthatod. Ezért most nézzük meg, melyek lehetnek ezek a hibák.

Túl steril

A végletekkel mindig baj van. Ha túlságosan minimalista, csupasz a berendezés, könnyű barátságtalanná, rideggé tenni a szobát. Ugyanígy ennek az ellenkezője sem jó. Ha úgy véled, egy kis bohémség még belefér és túlzásba viszed a kiegészítőket, mintákat, zsúfolt összevisszaságot teremthetsz.

Ötlet: csak néhány párnával dobd fel a kanapét. Legyenek olyan berendezési tárgyaid, amelyek többszínűek. Ez lehet például a szőnyeg vagy a függöny. Rajtuk azok a színek szerepelnek együtt, amelyek külön-külön a szobában is megjelennek.

Vezeték vezeték hátán

Ha nem gondolsz előre a vezetékek elrejtésére, nagy káosz alakulhat ki. Mind esztétikai, mind biztonsági szempontból erősen kifogásolhatók a lógó zsinórok, amelyekben még orra is bukhatsz.

Ötlet: előre úgy kell megtervezni a konnektorokat, hogy oda kerüljenek, ahol a háztartási gépek működnek és eltakarják őket, illetve a szegélyekben is futhatnak a különböző vezetékek. A távirányítókat, telefonokat szép dobozokban is tarthatod. Így elöl lesznek, de mégsem zavarnak.

Egyen dekoráció

A sablonos dekorációk legalább annyira elrontják az összképet, mint a számtalan apró csecse-becse. Az első lakberendezési áruházban megvásárolt tucatkép hamar elveszti a varázsát és rájössz, hogy mégsem ezt szeretted volna.

Ötlet: törekedj egyedi vagy saját készítésű darabok beszerzésére. Jó forrás lehet a régiségpiac vagy egy garázsvásár. Egy régi képkeret, asztalka vagy fiók teljesen új értelmezést kaphat egy kis felújítás során és modern környezetbe is jól beleillenek.

Ötlettelen világítás

Egy lakás karakterét nagyban meghatározza a világítás. Ha ragaszkodsz a megszokásokhoz és csak mennyezeti lámpákban, általános világításban gondolkodsz, figyelmen kívül hagyod a saját igényeidet, mert nem lesz lehetőséged irányított fényforrások használatára.  

Ötlet: a jó világítás szabályozható fényerejű és igazodik az adott tevékenységhez. Így nemcsak hangulatod szerint változtathatod a fényerőt, hanem ott kapcsolhatsz lámpát, ahol szükséged van rá, legyen szó olvasásról, konyhai tevékenységről vagy közös étkezésről.

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr414059986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása