4 trükk a hangulatos otthonért
2018. április 20. írta: tervezzvelem

4 trükk a hangulatos otthonért

Időnként mindenki vágyik egy kis átalakításra, frissítő változtatásra. Különösen ösztönző időszak erre a tavasz. Az pedig hab a tortán, ha mindezt kevés ráfordítással meg lehet oldani. Sokszor tényleg csak egy jó ötleten múlik. Nézzük, mit tehetsz a hangulatos otthonért!

Egy részlet kiemelése

Amikor egy helyiséget tervezel berendezni, első lépésként célszerű meghatározni a fókuszpontot, amit hangsúlyozni, kiemelni szeretnél. Ha ezt korábban nem tetted meg, utólag sem késő. Mi kell hozzá? Például egy tekercs tapéta, amivel az egész szoba hangulatát feldobhatod. Számtalan kreatív módon használhatod fel.

Egy-egy erőteljes szín csodás hátteret nyújt.

Vagy készíts fotófalat: akár a komód fölé, akár a kanapé mögé.

Kép helyett tükröt vagy régi ablakkeretet is tehetsz. Vagy a kettőt kombinálhatod is :)

Érdemes kiemelni a tévé mögötti falat, sokkal barátságosabb lesz így a nappali.

A hálóban pedig nagyon dekoratív lehet egy makramé ágyvég, amit saját kezűleg is elkészíthetsz.

Új színek, kiegészítők

Ha új színeket, kiegészítőket viszel egy helyiségbe, azonnal megváltoztatod a hangulatot. Ezt legegyszerűbben úgy tudod kivitelezni, ha új párnahuzatokat vásárolsz vagy készítesz. A saját készítésű darabok mindig adnak valami pluszt. Lehetnek például téliesebb és nyáriasabb színvilágú díszpárnáid. Vagy lecserélheted a megunt kaspókat. Az is jó ötlet, ha a dohányzóasztal tetejét díszíted, ahogy a kép is mutatja. Ez lehet tapétás vagy stenciles megoldás vagy egyszerűen egy üveglap alá helyezett kép, attól függően, hogy mennyire szeretnél tartós megoldást.

Ha van egy üres falszakaszod, kialakíthatsz polcokból és növényekből egy kompozíciót.

Íme a nyári hangulat színvilága.

Ez pedig már a telet idézi. Az ünnepi hangulatot a zöld és a vörös mellett a kék és a fehér is kifejezi.

Középpontban a világítás

A legjobb berendezés sem érvényesül, ha nem megfelelő a világítás. Egyrészt nagyon át kell gondolni, hova kerüljön lámpa, másrészt az sem mellékes, milyen is az. Már csak azért is, mert a fény határozza meg, hogyan érzed magad egy helyiségben. Az általános világítás fénye legyen lágy, nem vakító, a helyi pedig biztosítson fókuszált fényt. A helyi világítások közül utólag is szerelhetők a LED szalagok. Ha a konyhádban nem megfelelő a munkapult megvilágítása, érdemes a felső szekrény aljára ilyen szalagot tenni.

És most pár szót magukról a világító eszközökről. Egy jól megválasztott mennyezeti vagy fali lámpa már külső megjelenésével is hangulatot teremt, illeszkedik a szobához és ki is emeli annak stílusát. Jó, ha fényereje szabályozható és igényed szerint változtathatod.

Szokatlan megoldások

Minden, ami szokatlan, figyelemfelkeltő. De vigyázz, nem elég, ha meghökkentő valami, annak passzolni is kell. Legyen vidám, ötletes, személyes. Ezt a legnehezebb megvalósítani, de egy kis ötletelés mindig segít. Lehet ez egy érdekes felület, különleges képkeret vagy polc, kinek mi indítja el a fantáziáját.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a FB-on is, hogy hetente többször találkozhassunk!

Szívesen olvasnál még praktikus ötletekről?

Azok számára, akik szeretnék átrendezni és praktikusan alakítani otthonukat, egy hasznos tudáscsomagot állítottam össze. Nyelvezete közérthető, így lépésről-lépésre követheted, mit és hogyan kell csinálnod.

Mit tartalmaz a csomag?

- egy e-könyvet: PRAKTIKUM A LAKBERENDEZÉSBEN, amelyet kinyomtathatsz. Terjedelme 107.oldal

- és egy nyomtatott könyvet: OTTHONUNK SZÍNEI, sok illusztrációval. Terjedelme 64 oldal

Mikor hasznos ez számodra?

Ha szeretnéd tudni, mitől lesz jól működő és praktikus az otthonod. Ajánlom azoknak is, akik most ismerkednek a lakberendezés alapjaival és egy kötetben összegyűjtve szeretnék megtalálni a legfontosabb információkat, legyen szó a bútorok méretéről, az alaprajz elkészítéséről vagy az ergonómiáról. A megszerzett ismeretek segítségével aztán Te magad is bátran belevághatsz a lakberendezésbe.

Mi az, amit megtudhatsz belőle?

  • hogyan mérd fel az igényeidet,
  • hogyan oldd meg a tárolás kérdését,
  • hogyan találd meg a helyes arányokat,
  • hogyan lesznek praktikus kialakításúak az egyes helyiségeid (különös tekintettel a konyhára, fürdőre, nappalira),
  • milyen kihasználatlan helyeket fedezhetsz fel a lakásban,
  • milyen a jó világítás,
  • hogyan dekorálj a praktikum jegyében

Most április 22-éig ráadásul kedvezményesen juthatsz hozzá, ha együtt rendeled meg a frissen megjelent OTTHONUNK SZÍNEIVEL!

Kattints ide a részletekért!

Képek forrása: kattints a fotókra

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr813832226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása