Konyhaátalakítás
2018. január 15. írta: tervezzvelem

Konyhaátalakítás

Egy konyha praktikus berendezése mindig kihívást jelent. Sokszor kicsi az alapterület, rossz helyen van az ablak, ajtó, fűtőtest - hogy csak néhány példát említsek. A tervezést azonban jelentősen megkönnyíti, ha a használatba vevő tisztában van az igényeivel. Példánkban a tulajdonosok olyan konyhát képzeltek el, ahol sok a tárolóhely és minden kézre áll, mert gyakran használják. Ehhez a meglévő konyhát teljesen át kellett értelmezni.

konyha7_1.jpg

De nézzük a kiinduló állapotot, mi volt vele a baj? Hiszen maguk a bútorok még jól bírták volna az igénybevételt. Azonban a szűk helyet teljesen körbebútorozták, épp csak befért egy ember a két pultsor közé, az ajtók kinyitásához, fiókok kihúzásához már ügyeskedni kellett.

Éppen ezért, ha a konyha szélessége nem éri el a min. 210 cm-t, nem szabad kétsoros konyhát betervezni! Esetünkben csak 173 cm állt rendelkezésre. Szerencsére a fűtőtestet padlófűtéssel váltották ki, így az ablak alatti terület beépíthetővé vált.

A hűtő sem volt megfelelő helyen a konyha legtávolabbi sarkában, ezért előrehoztuk a kamraszekrény mellé. Így most már a munkafolyamatok sorrendje megfelelő lett, valamint sikerült egy 90 cm széles előkészítő pultot is beiktatni a hűtő és a mosogató közé.

konyha1.JPG

konyha2.JPG

A kis alapterülethez nagy belmagasság társult, ezért a felső szekrényeket több sorban lehetett elhelyezni. A hosszanti oldal ablakának helyére ajtónyílás került, így a tér tágasabbá, nyitottabbá vált. Ezen az ajtónyíláson csatlakozik a konyhához az étkező-télikert. Erről is olvashattatok már a blogon, de ha még nem, itt találjátok a cikket.

konyha3.JPG

Sokféle terv készült, amely minél több oldalról mutatta be az új konyhát. Köztük egy olyan is, amely a szekrények belső kialakításához ad ötleteket.

konyha4.JPG

konyha5.JPG

Végül a kivitelezés során is történt egy-két módosítás. A páraelszívó elmaradt, hiszen a tűzhely közvetlenül az ablak alá került, valamint a mikró melletti nyitott rész helyére is zárt szekrényt tettek. Egyelőre a redőnyös rész is függőben maradt, ezt eredetileg a kisgépeknek (kávéfőző, kenyérpirító stb.) szántuk, hogy egy mozdulattal eltüntethetőek legyenek.

Íme az új konyha a beköltözés után. Nektek hogy tetszik?

konyha6.JPG

Ha Nálatok sem működőképes a konyha, keressetek bizalommal. Együtt megtaláljuk a megfelelő megoldást :-)

Tervezés, fotók: saját

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr9313576865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása