Ház a hegyoldalban
2017. március 17. írta: tervezzvelem

Ház a hegyoldalban

Egy fantasztikus házat szeretnék Nektek bemutatni. Nemcsak építészeti szempontból lenyűgöző, hanem maga  a hely is páratlan: meredek lejtőn, az év minden szakában naptól, esőtől védetten helyezkedik el. Ház és táj tökéletes egységet képez. Hatalmas ablakokon árad be a természet szépsége. Maga az épület hétvégi háznak készült, Chilében, az Andok lábánál, Santiagotól 60 km-re található.

A ház beton oszlopokon nyugszik, szerkezetét pedig acél erősíti. Mindez kellő rugalmasságot biztosít és a rafinált oszlopsornak köszönhetően légies, szinte lebegő. A belső tér teljes egészében fenyő borítású, végtelenül egyszerű, mentes minden felesleges elemtől. Ugyanakkor - éppen a sok fa felületnek és a beáradó fénynek köszönhetően - meleg és barátságos.

Hegyoldalba épített ház esetében nem egyszerű a vízelvezetés kérdése és a csatornarendszer kiépítése sem. A kulturált és megfelelő körülmények megteremtéséhez megannyi feltételnek teljesülnie kell a modern háztartásokban, többek között a szennyvízelvezetésről is gondoskodni kell. A szennyvízelvezetésről itt olvashatsz bővebben! 

Képek forrása itt és itt és itt

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr512316669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása