Gondolj a tavaszra!
2016. január 19. írta: tervezzvelem

Gondolj a tavaszra!

Tél van, méghozzá igazi! Már csak a hó hiányzik vagy nem mindenkinek? :) Viszont lassan-lassan elkezdhetünk készülni a tavaszra. Nem árt, ha a téli dekorációk közé már becsempésszünk egy kis tavaszt is. Ennek a vázának az elkészítése semmiféle kézügyességet nem igényel, a látvány viszont nagyon üdítő lesz. Reggelente biztosan jólesik majd egy pillantást vetni rá.

Amire szükséged lesz:

- tulipán

- 3 egyszerű üveg (lehet műanyag is)

- erős vászon

- festőszalag

- textil festék

- ecset

- zsineg

- gombostű

- ragasztópisztoly

- olló

- mérőszalag

Megmérjük az üveg kerületét, erre rászámítunk kb. 2 cm-t, hogy könnyű legyen rögzíteni. A hosszúságnál figyeljünk arra, hogy a vászon 2-3 cm-rel lógjon túl az üvegen. Ezután szabjuk ki a négyzetet. A festőszalaggal jelöljük ki, hol maradnak meg a világos csíkok. A többit pedig határozott mozdulatokkal fessük a kívánt színre.

Húzzuk le a festőszalagokat és hagyjuk megszáradni az anyagot.

Teljes száradás után tekerjük körbe a palackot, a szélén behajtva a vásznat. Rögzítsük gombostűvel és ragasztópisztollyal ragasszuk meg. Az üveg tetejénél maradhat szegés nélkül a vászon.

Most már csak a zsineg megkötése van hátra. Végül töltsük fel vízzel az üvegeinket és tegyünk bele tulipánt vagy más tavaszi virágot, amiből egyetlen szál is gyönyörű.

Most már nem is olyan nehéz tavaszi hangulatba kerülni, ugye?

Képek forrása: itt

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr798285030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása