Unaloműző fehérrel és sok-sok színnel
2015. január 28. írta: tervezzvelem

Unaloműző fehérrel és sok-sok színnel

A fehér olyan alapszín, amely kisebb-nagyobb mértékben minden lakásban előfordul. Mert olyan jó semleges hátteret ad. De akkor válik igazán üdévé, fiatalossá, ha megtalálod a helyes arányokat és a hozzá illő nem mindig szokványos kiegészítőket, formákat, mintákat és nem utolsó sorban a színeket.

Itt még többet tudhatsz meg a színekről!

Miért szerencsés választás a fehér alapszín?

- Mert bármilyen színnel, még élénkkel is nagyon jól kombinálható, mégis megmarad a tiszta, világos, térnövelő hatás.

- Bátortalanabbak is könnyebben kezdhetnek kísérletezésbe, ha semleges az alap. És milyen örömteli lesz a végeredmény!

- Minden enteriőrbe beleillik, de például a skandináv  vagy shabby chic stílusnál egyenesen kötelező.

Mi a hátulütője?

Igaz, hogy a fehér bárhol megjelenhet, de például padlónál nem túl szerencsés (kivéve shabby chic enteriőröket, de itt is van lehetőség barnásabb, szürkésebb árnyalatok alkalmazására), továbbá kisgyerekeseknek sem igazán ajánlanám a fehér bútorokat. Ha ők mégis ilyenben gondolkodnak, ne tiszta fehéret, hanem inkább világos bézst, homokszínt vagy halvány szürkét válasszanak.

Kiegészítő színek, formák, tárgyak

Az egyik lehetséges választás a türkiz. A türkiz az a szín, ami mellé egyenesen kívánkozik a fehér, mert önmagában túl erőteljes lenne. Így együtt barátságos lehet fürdőben, gyerekszobában egyaránt. Jó kombináció még e pároshoz a natúr fa vagy valamilyen földszín: így a hideg-meleg színek aránya is helyrebillen.

Painted dresser Commode Vintage 5 tiroirs  Annie Sloan Florence & par AUBEdesign

Színezd a székek lábát, hogy vidámmá tedd az étkezőt vagy a konyhát! Tökéletes végeredményt kapsz, ha egy sokszínű szőnyeget veszel mintának és az abban előforduló színek közül festesz néhányat a széklábakra.

REPAINT | add color just to the legs of a simple white or wooden chair

Nézd a sokféle tányért, mennyivel változatosabb, mint egy színes fal, mégsem giccses.

I'm not sure what I like more...the orange chairs or the green pendant light and yellow accents! @Style at Home. Photo by Michel Dube.

Itt a példa a fehér padlóra, hogy jól is lehet használni! A tarka szőnyeg éppen annyit takar belőle, amennyit kell.

a gorgeous white modern kitchen is saved from boring with a colorful striped floor rug

Az ilyen konyhákhoz találták ki ezt a tiszta pöttyös bögrét.

I think I will make a trip to the dollar store, get a bunch of white mugs, and paint them like this with my kids. We'll all love it! I have a kit if color paints made for this purpose from Martha Stewart.

A csipkét általában fehérnek képzeljük el. De egy-két színes változat éppen a nappali hófehér párnáira való!

I want to make one pillow like this from my grandmas old crochet cloth, but with a lot of them toghether one a white pillow so you can just se the white pillow in the small holes in the crochet cloth, in the colours bright blue and orange.

A párnákat textilfestékkel is dekorálhatod, amelyben egy sablon nagy segítségedre lehet. Farmeres környezetben is remekül mutatnak.

Love these blue pillows.  Would look nice with that vintage blue strip duvet I posted from Pottery Barn.

A fehér függöny is megújul a szivárványos szegélyektől.

Plain white curtains with lines of coloured tassels (I think it would look better with tiny lines of coloured bunting)

Ne hagyd ki a lámpaernyőt sem! Egy színes talp fehér ernyővel, de a lényeg: a talp színe különböző árnyalatokban jeleni meg a lámpaernyőn.

Update a plain lampshade with cheerful spring colors! More paint projects: http://www.bhg.com/decorating/paint/projects/paint-projects-ideas-and-patterns/?socsrc=bhgpin041112paintlampshade

Ismét a türkiznél vagyunk. Figyeld meg, hogyan kelti életre egymást és a helyiséget a két szín.

White bathroom, with 1 colour accent only. Love! It's the only room that I wouldn't mind having all white cause it gets cleaned from top to bottom most frequently.

Feldobja a törölközőket az eltérő színű akasztó.

Towel tags mix form and function in the bathroom.

Szeretnél többet is tudni a színekről? Tavaszra vagy nyárra lakásfestést tervezel, de nincs még konkrét elképzelésed? A színek alapvetően meghatározzák és befolyásolják hangulatunkat, ezt már bizonyára sokszor tapasztaltad Te is. Nem mindegy tehát, hogy lakásunkban milyen színkombinációkkal vesszük körül magunkat. Szeretnéd tudni, hogyan válassz helyesen, hogy kellemesen érezd magad otthon? Kattints ide!

Ha még több érdekességre vagy kíváncsi, kövess a Facebookon is.

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr567116943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása