Bevezetés kezdő lakberendezőknek
2014. október 09. írta: tervezzvelem

Bevezetés kezdő lakberendezőknek

Hogyan is fogjunk hozzá?

A blog elindításával az a szándékom, hogy minden hozzám fordulónak segítsek. Tervezésben, átalakításban, egy jó ötletben vagy a menet közben felmerülő problémák elhárításában.

Ha lakberendezésről esik szó, mindenki előtt megjelenik egy kép. Általában az ideális, a vágyott otthon képe. De ilyen-e a saját lakásom? Jó, ha őszinték vagyunk magunkhoz és kertelés nélkül kimondjuk: van még mit javítani. Vagy minden rendben, de mégis másra vágyunk. Valami újra, valamilyen más stílusra, ami jobban illik hozzám, valami nem is tudom ... És itt kezdődik az igazi lakberendezés.

Vegyünk tehát egy papírt és fogalmazzuk meg az igényeinket, vagyis legyünk tisztában azzal, hogy mit szeretnénk. Néhány segítő kérdés:

- Min szeretnék változtatni? (Csak egy helyiség vagy az egész lakás, a színek, burkolatok nem tetszenek vagy a meglévő bútorokat szeretnénk másképp elrendezni vagy teljes átalakításról lenne-e szó)?

- Mennyi időt töltünk a lakásban? Mik a fő tevékenységeink? Milyen az életmódunk? (Természetesen mást kíván egy nyugdíjas, aki otthon szeret ücsörögni és mást egy folyton úton lévő, este hazaeső ember)

- Elég kényelmes az életterünk?

- Milyenek a lakás színei? Elégedettek vagyunk? (Talán mindenki hallott már a színek élettani hatásáról, de alkalmazzuk is ezeket? Jelen vannak-e a kedvenc színeink a lakásban?)

- Vannak-e felesleges tárgyaink? (Egyensúly uralkodik-e nálunk? Mennyire rendezett a környezetünk?)

Ezután meg kell vizsgálni a lehetőségeinket is, hogy mennyit szánunk az újításokra. Ez sem könnyű ...

Tehát arra bíztatok mindenkit, kérdezzen bátran. Hétről-hétre olyan témákat próbálok keresni, ami érdekes és sokunknak adhat tanácsot. Várom ezzel kapcsolatban is észrevételeiteket, hozzászólásaitokat.

Addig is jó tervezgetést!

blueprints-1837238_640.jpg

Kép forrása

Még több ötlet tervezéshez: itt és itt.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr746775971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása