Stílusok és hálószobák
2018. május 29. írta: tervezzvelem

Stílusok és hálószobák

Ha eddig még nem is gondoltál rá, a hálószoba az a helyiség, ahol a legtöbb időt töltjük. Stílusos berendezése éppen ezért meghatározó jó közérzeted és pihenésed szempontjából is. Fontos a kényelem, és hogy valóban a Te személyiségedet tükrözze. Ehhez gyűjtöttem most össze inspiráló fotókat.

Hideg színekkel

A pihentető alvás egyik alapfeltétele a kellemes hőmérséklet, amelyet a színek segítségével is befolyásolhatsz. A hűvösebb árnyalatok, mint a kékek, szürkék, zöldek, hófehérek tiszta, megnyugtató hatást keltenek. Tegyél mellé egy kevés rózsaszínt, sárgát vagy aranyat, amely könnyedebbé teszi az összképet.

Ágyvégek

Ezzel igazán egyedivé teheted a hálószobád. Készítheted saját kezűleg is, egyszerű festett deszkákból. Vagy pedig párnákkal helyettesítheted, hogy puha és hívogató legyen az ágy.

Baldachin

Ha kedveled a romantikát, függönyözd el az ágyad. Jól illeszkedik a retró, a skandináv és az eklektikus stílushoz. De egy sima vonalvezetésű tartószerkezet minimalista környezetbe is kerülhet.

Rusztikusság

A hálószobától sem idegen ez a stílus, nagyon hangulatossá, meghitté teheti a sok fa felület és az épített bútorok. A fonott kosarak, egy szépen faragott fa tükör, fehér lambéria különösen jól kiemelik e stílus szépségét.

Kiegészítők, dekorációk

Ahhoz, hogy igazán személyessé tedd ezt a helyiséget, gondoskodni kell a hangulatos fényekről. A központi világítás mellett talán itt van a legnagyobb jelentősége a különböző kiegészítő fényeknek, spotoknak, égősoroknak, gyertyáknak. Ezen kívül néhány apró emlékkel, fényképpel is feldobhatod a hangulatot. És természetesen a puha párnák, takarók is nélkülözhetetlenek.

Képek forrása

Szívesen olvasnál még praktikus ötletekről?

Azok számára, akik szeretnék átrendezni és praktikusan alakítani otthonukat, egy hasznos tudáscsomagot állítottam össze. Nyelvezete közérthető, így lépésről-lépésre követheted, mit és hogyan kell csinálnod.

Mit tartalmaz a csomag?

- egy e-könyvet: PRAKTIKUM A LAKBERENDEZÉSBEN, amelyet kinyomtathatsz. Terjedelme 107.oldal

- és egy nyomtatott könyvet: OTTHONUNK SZÍNEI, sok illusztrációval. Terjedelme 64 oldal

Mikor hasznos ez számodra?

Ha szeretnéd tudni, mitől lesz jól működő és praktikus az otthonod. Ajánlom azoknak is, akik most ismerkednek a lakberendezés alapjaival és egy kötetben összegyűjtve szeretnék megtalálni a legfontosabb információkat, legyen szó a bútorok méretéről, az alaprajz elkészítéséről vagy az ergonómiáról. A megszerzett ismeretek segítségével aztán Te magad is bátran belevághatsz a lakberendezésbe.

Mi az, amit megtudhatsz belőle?

  • hogyan mérd fel az igényeidet,
  • hogyan oldd meg a tárolás kérdését,
  • hogyan találd meg a helyes arányokat,
  • hogyan lesznek praktikus kialakításúak az egyes helyiségeid (különös tekintettel a konyhára, fürdőre, nappalira),
  • milyen kihasználatlan helyeket fedezhetsz fel a lakásban,
  • milyen a jó világítás,
  • hogyan dekorálj a praktikum jegyében

Kattints ide a részletekért!

Ha tetszett az összeállítás kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr3114009986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása