Hogyan rendszerezz a szekrényben?
2014. október 28. írta: tervezzvelem

Hogyan rendszerezz a szekrényben?

A nagy szervező hadjárat

Minden perccel, amit rendszerezésre fordítasz, egy órát nyersz. Hogy ez mennyire így van, a hétköznapokból derül ki igazán. Amikor reggel nem kell kapkodni, mert csak benyúlsz a szekrényedbe és már meg is találtad a kedvenc ruhád.

Minimalist capsule wardrobe inspired by Parisian street fashion from one of my favorite blogs: SaveSpendSplurge. Read her entire series on dressing effortlessly Parisian style.

Mi a rendszerezés menete?

1. lépés: A takarítás

Ez nemcsak a szekrény külső-belső letörlését, tisztítását jelenti, hanem a "tartalom" szelektálását is. Tehát - ahogy azt már korábban írtam is -, rakj ki mindent.

A ruhákat oszd három csoportra:

- amiket megtartasz

- amik még valamire jók lehetnek (mert sajnálod kidobni, mert szép stb. - de csak módjával!)

- amiket továbbajándékozol (amiket az elmúlt egy vagy több évben elő sem vettél)

Ezután töröld le a polcokat, a fiókokat, tisztíts meg mindent. A ruhák közé akaszthatsz levendulás zacskókat is.

2. lépés: Az összhang

Színek szerint tedd külön a ruháidat. Ez azért is jó, mert így rögtön látod, mit mihez vegyél fel és könnyebben megtalálod a hangulatodhoz illő színeket.

3. lépés: Tervezd meg, mi hova kerüljön

Évszakok szerint rendezd össze a holmijaid. Amik éppen nem kellenek, kerülhetnek felsőbb polcokra is, vagy hátulra. Lesz, amit dobozokban, kosarakban tárolsz majd. Például a nyári topokat télen célszerű így tárolni. Az éppen használaton kívüli ruhadarabok kerülhetnek az ágy alá is egy dobozba vagy a szekrény tetejére.

Amiket pedig most hordasz legyenek kézközelben, könnyen hozzáférhető helyen.

4. lépés: A kiegészítők

Ezeket tárolhatod felakasztva, kisebb rekeszekben stb. Erre érdemes nagyobb hangsúlyt helyezni, mert mindig az apróságok okozzák a legtöbb gondot. Itt láthatsz néhány inspiráló ötletet.

Organize purses using a hanging purse organizer | OrganizingMadeFun.com  says for the purse idea but i like the scarves! plus its getting cold out have to get them out of the boxHandbag storage  Google Image Result for http://www.handbagheaven.com/blog/wp-content/uploads/2012/01/handbag-storage.jpg

Or use a handy handbag organizer. | 53 Seriously Life-Changing Clothing Organization Tips

 5. lépés: Cipők

Döntsd el, hol szeretnéd tárolni a cipőket. Abban a szekrényben, ahol a többi ruha is van, az előszobában a kabátok alatt vagy külön cipős szekrényben? Én személy szerint jobban kedvelem, ha a lábbelik külön vannak, de egy ritkábban használt csinos tűsarkút nyugodtan tárolhatsz a ruhák alatti polcon is. Ne felejtsd el újságpapírral kitömni.

Legközelebb folytatom.

Forrás: http://visual.ly/how-organize-your-closet

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr446839863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása