Szerethető lakberendezési trendek
2022. április 22. írta: tervezzvelem

Szerethető lakberendezési trendek

Bár a lakberendezés számomra nem elsősorban a trendekről szól, hanem sokkal inkább a jól megtervezett és praktikusan használható otthonról, most mégis kivételt teszek. Ebben a bejegyzésben azokat a ma divatos irányzatokat gyűjtöttem össze, amelyek úgy gondolom, túlmutatnak a pillanatnyi hangulatokon és sokkal inkább időtállóak.

1. Természetes színek, anyagok

A természet mintái, színei, anyagai bármilyen felületen köszönnek vissza, mindig aktuálisak lesznek és minőségi hatásúak. Idén különösen kedveltek a földszínek közül a barnás-aranyos árnyalatok. Mindezek segítenek a nyugodt, otthonos légkör megteremtésében. A természetes fa felületek mellett használd bátran a gyapjú, len anyagokat, a rattant, a szizált vagy makramé fonalból készült kiegészítőket.

2. Organikus kialakítás

A lekerekített formák sokkal dinamikusabb megjelenést adnak otthonunknak, azáltal is, hogy kontrasztban állnak az egyenes vonalú berendezési tárgyakkal. A lágyabb megjelenés ugyanakkor tökéletes háttérül szolgál a pihenéshez, kikapcsolódáshoz.

3. Legyen olyan, mint egy szoba

Ez elsősorban a fürdőszobára, konyhára értendő. Sokkal barátságosabb, ha ezeknek a helyiségeknek a kialakítása során gondolunk arra is, hogy ha csak néhány tárgy erejéig, de a szobaszerűségre törekszünk. Például szőnyeget, képeket, növényeket teszünk ide. Máris hozzájárulnak a pihenéshez, ellazuláshoz vagy éppen a nyugodtabb munkavégzéshez, kikapcsolódást jelentő főzéshez.

4. Kell egy kis előkelőség

Ha egy anyagot emelhetnék ki, ami igazán elegáns, az a bársony lenne. Nem véletlen, hogy évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Egyszerre elbűvölő és lágy, legyen szó függönyről, ágytakaróról vagy díszpárnáról. Megjelenhet az ülőbútorokon vagy dekoráció formájában is. Egy biztos, ha egy csipetnyi luxusra vágysz, gondolj a bársonyra!

5. Kerámiák és cserepek

Kerámia és cserép dísztárgyakkal egyedi hangulatúvá varázsolhatod otthonodat. Anyagából következően meleg és természetes hatású, és nemcsak díszít, hanem használati tárgyként is régóta megállja a helyét, akár a konyhában, akár a nappaliban. 

Képek forrása: kattints a fotókra!

Ha tetszett a bejegyzés, nézd meg Facebook és Pinterest oldalamat is!

cikk_vegere_bemutatkozo_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr3517811011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása