Tervezzünk mosókonyhát!
2020. április 14. írta: tervezzvelem

Tervezzünk mosókonyhát!

Igazán szerencsésnek mondhatja magát, akinek van mosókonyhája. Hogy miért? Ebben a helyiségben rengeteg holmit "elrejthetünk" - ha nem is válogatás nélkül -, ami egyébként a fürdőszobában, a konyhában netán a nappaliban vagy a hálószobában halmozódna fel. Például a szennyes, a száradó vagy a vasalásra váró ruhák, tisztító -és mosószerek és egyéb háztartási kellékek, mint a vasaló és a porszívó. Ha ezeket tudjuk hova tenni, ha állandó és nemcsak esetleges helyük van, sokkal könnyebb lesz rendet tartani.

Akinek tehát van lehetősége, tere mosókonyha számára, mindenképpen számoljon vele. Ha más nem marad, már a mosógép fölötti terület kihasználásával, egy beépített szekrénnyel is sokat nyerhetünk.

Gyakorlatilag a lakás bármely pontján kialakítható, ahol legalább 100-120 cm szélességű és 70 cm mélységű területet el tudunk különíteni. Ez lehet az előszobában, étkezőben, a konyhában vagy a fürdőszobában is.

Ha picit nagyobb a hely, érdemes külön helyiségben kialakítani a mosókonyhát, ahol száradhatnak a ruhák, felállíthatjuk a vasalóállványt és ha éppen valamiért félbe kell hagynunk a munkát, elég csak rácsukni az ajtót. Aki szeret varrni, egy kis varró sarkot is kialakíthat itt, sőt a férj szerszámai számára is érdemes egy szekrényt betenni. 

Hogyan alakítsuk ki?

- padlózata olyan legyen, mint a fürdőszobáé: csúszásmentes és vízálló

- célszerű egy mosdót vagy mosogatót is felszerelni

- minden háztartási gép számára legyen megfelelő számú dugalj

- ha ruhákat is szárítunk itt, kerüljön a lakás legmelegebb pontjára

- megfelelő szellőzésű legyen

- ha valamilyen hobbit is végzünk itt, gondoskodjunk helyi világításról is

- legyen sok polc, állvány a tároláshoz

- tervezzünk ablakot is, hogy kellőképpen szellős és világos legyen

- akár kisebb tévét, monitort vagy rádiót is felszerelhetünk a kellemesebb vasaláshoz

- helyszükséglet vasaláshoz: minimum a vasalódeszka hossza, mélységben pedig a vasalódeszka mélysége + 60 cm. A teregetés is úgy kényelmes, ha a szárító mélységéhez legalább 60 cm-t számolunk.

És így is lehet, itt nincs helyszűke és nem gond a fa padló sem :)

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr115611440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása