Természetközeli otthon - a városban is
2019. március 29. írta: tervezzvelem

Természetközeli otthon - a városban is

A letisztult formák, áttekinthető terek, természetes anyagok, felületek eleve otthonosságot sugároznak. Nem kell erről lemondanod akkor sem, ha városban élsz. Meríts ihletet a természetből, ahol gazdag mintavilág, formák, felületek közül választhatod ki a számodra legszimpatikusabbat. Most ehhez gyűjtöttem példákat. Nézzük!

Nagyon szépek, bensőségesek a természetes textúrák, azaz a természetes fa felületek, kövek, textíliák, szőttesek, fonott kiegészítők. Ha azt szeretnéd, hogy az összhatás mégis modernebb, letisztultabb maradjon, elég, ha egy nagyobb felületen – például a padlón vagy falburkolatként – jelenik meg a természetből vett minta. Nem feltétlenül kell ragaszkodni az eredeti fához (már csak borsos áruk miatt sem), tökéletesen megfelel egy jó minőségű laminált padló is, amin szépen mutat egy natúr szőnyeg vagy egy-egy természetes anyagú kisbútor.

A természetes színek, tónusok felhasználása rengeteg, szebbnél szebb lehetőséget kínál. A semleges színek mellé azonban kifejezetten "jól jön" némi élénkség, eltérő színvilág is. Például ez a konyha-étkező nagyon izgalmassá válik az abszolút natúr étkező és a konyha rózsaszín-sötétszürke kontrasztjától. Ugyanakkor ha a kiegészítő színt is a természet árnyalatai közül választod, például tengerkéket, türkizt vagy friss zöldet, tökéletes egyensúlyt teremtenek a természetes textúrákkal.

A fürdőszobába is rengeteg apró kiegészítőt lehet csempészni: fa tükörkeretet, kis asztalt, fonott kaspót vagy szennyes tartót. Ha sikerül szert tenni egy régi, kidobásra ítélt komódra, felújítva gyönyörű mosdószekrény válhat belőle. A közkedvelt kosarak pedig remek szolgálatot tesznek az előszobában is.

Legkedveltebb természetes anyag a fa, ám egyre népszerűbb a nyers kő, márvány, sőt a beton nagyobb felületeken való megjelenítése is. Sőt, ha kacérkodsz a betonnal vagy a kővel, de túlságosan ridegnek találod, bátran társíts hozzá fát, lenvászon anyagokat, szövött szőnyegeket, sokkal barátságosabb lesz az összkép. És ne feledkezz meg a legkézenfekvőbb természetes kiegészítőkről, a növényekről, virágokról sem.

Képek forrása: kattints a fotókra!

  Tetszett a bejegyzés? Kövess a Facebookon is!

Szívesen olvasnál még praktikus, színes ötletekről?

 

Ha szeretnéd tudni, hogyan lesz barátságos és praktikus az otthonod, ajánlom figyelmedbe az OTTHONUNK SZÍNEI című könyvet, amely gyakorlati és közérthető ismeretanyagot ad. Most ajándékba kapod, ha jelentkezel on-line lakberendező tanfolyamomra! A tanfolyam gyakorlatiasan foglalja össze azt a szaktudást, amely segítségedre lesz saját otthonod tervezésénél, átalakításánál. Nem kell több helyről böngészni, keresgélni, itt egyben megtalálod. 

Tovább olvasom

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr1414725845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása