Melengető lakberendezési tippek adventre
2018. december 02. írta: tervezzvelem

Melengető lakberendezési tippek adventre

A vágy az otthon melegére, a tartozni valahová érzése ilyenkor, advent idején felerősödik bennünk. Sok múlik rajtunk, hogy mit teszünk magunkért és a szeretteinkért, hogy hogyan várjuk az ünnepet. Hogy beállunk-e a sorba és rohanunk, hajszoljuk a semmit, pörgünk az év végi hajrában vagy kicsit magunkba nézünk, lelassulunk, ahogy a természet is diktálja és több figyelmet fordítunk egymásra.

Most olyan ötleteket gyűjtöttem össze, amelyekkel melegebbé, kuckósabbá teheted az otthonod.

Meleg színekkel, puha textilekkel

Ha olyan kiegészítőket, bársonyos tapintású takarókat választasz télen, amelyek még színükkel is melengetnek, sokkal barátságosabbá varázsolhatod az otthonod. Most jött el a rózsaszínek, sárgák vagy a merészebbeknek a vörösek, narancssárgák és a lilák ideje. Némi semleges vagy hűvösebb szín társaságában még szebben érvényesülnek.


Tarts rendet!

A rendezettség megteremtése és látványa az egyik legjobb örömforrás. Mert hiába szeretnéd karácsonyi díszbe öltöztetni a lakást, ha mellette szanaszét hevernek a felesleges holmik. Ha komolyan belegondolsz, a külső és belső rend megvalósítása kéz a kézben jár, nem függetlenek egymástól. Érdemes ezen is kicsit elmélkedni.

Vigyél fényt az otthonodba

Korán esteledik, sokszor még napközben is borongós az idő, ami önmagában is elég a rosszkedvhez. Azonban nem feltétlenül kell ebbe beletörődni. A hideg és meleg fényű izzók mellett megjelentek az ún. természetes fehér fényűek is, amelyek a valóságos színeket tükrözik vissza és ezáltal jobb közérzetet biztosítanak.

Esténként pedig jöhetnek a gyertyák, mécsesek, fényfüzérek vagy a kandalló tüze.

Legyen zöld!

A zöld szín hozzátartozik a télhez, a karácsonyhoz. A fenyőfán vagy fenyőágakon túl más zöld növényekkel is ünnepi hangulatot teremthetsz. Ahol a növények jól érzik magukat, az embereknek is jobb a kedvük :)

Dekoráld az ablakot!

Ha inkább a visszafogott karácsonyi dekorációt kedveled, csak a lakás egy-egy pontjára koncentrálj vagy dobd fel az ablakot! Meglátod mennyivel jobb lesz kinézni rajta. Mostanában úgyis ritkán fehér a karácsony, legalább néhány papírdísz idézze meg :)

Finom illatokkal

Az illatok éppen olyan nagy hatással vannak ránk, mint a látvány. Télen, amikor több időt töltünk bent, különösen fontos ez. Gondolj csak a friss kenyér vagy a sütőből éppen kivett mézeskalács illatára. Amikor pedig nincs bekapcsolva a sütő, illatgyertyákkal, olajokkal teheted aromássá a levegőt. Almába, narancsba szúrt szegfűszeg is illatozhat az asztalon.

Az illatokról jutottak eszembe a különböző fűszeres olajok, amelyeket még nem késő elkészíteni és remek ajándék válhat belőlük.

Képek forrása: kattints a fotókra!

 Tetszett a bejegyzés? Kövess a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5014407922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása