Ötletek kisasztalra
2018. október 06. írta: tervezzvelem

Ötletek kisasztalra

Általánosan dohányzóasztalként emlegetjük a nappali egyik meghatározó bútordarabját, pedig a gyakorlatban legtöbbször nem is kötődik a dohányzáshoz. Sokan nem is tekintik fontosnak, pedig nagyban befolyásolja a nappali összképét: javíthat a szoba arányain, praktikus tárolóhelyeket nyújt, szépségével magára vonhatja a figyelmet. Sokszor nem egyszerű felkutatni a számunkra legideálisabbat, ezért most nézzük meg, milyen szempontok segítenek a döntésben.

Méret és forma

Mindenekelőtt azt kell végiggondolni, hogy mennyi hely áll rendelkezésre. Ha kisebb méretű a nappali, a kisasztal is legyen ehhez méretezve. Emellett szokásaink is befolyásolják az asztal méreteit. Gyakran fogadunk-e vendégeket és kiteszünk egy kis ropogtatni valót vagy italt?  Feltesszük-e rá tévézéskor a lábunkat? Szoktunk-e itt társasozni? stb.

Ha kevés a hely, praktikusabb lehet a több kisebb méretű asztal, amelyek egymás alá-mellé csúsztathatók. Kisgyerekes családoknál az is szempont, hogy ne legyenek kiálló élek, sarkok. Ilyenkor megbízhatóak a stabil, nem felboruló darabok, amelyek íves vonalvezetésűek vagy sarokvédővel felszereltek.

Közlekedési útvonalak

Semmiképpen se helyezzük el úgy az asztalt, hogy keresztezze a közlekedő útvonalakat. Nincs annál rosszabb, mint amikor folyton kerülgetni kell. Nem mindig az a legjobb megoldás, ha az asztal a kanapé elé kerül, lehet, hogy szerencsésebb mellette elhelyezni.

Stílus

A szoba hangulatát, stílusát már önmagában is képes meghatározni egy jól kiválasztott dohányzóasztal. Ha fókuszpontnak szánjuk, bátran tegyünk ide figyelemfelkeltő darabot, persze ügyelve arra, hogy illeszkedjen a szoba teljes berendezéséhez.

Praktikum

Ha egy kisasztal praktikusságáról beszélünk, saját adottságain túl fontos az elhelyezése is. Például, hogy az ülőalkalmatosság közelében legyen és maximálisan kiszolgálja tevékenységeinket. Sokan könyveket, újságokat is tárolnak itt, ezért jó, ha az asztalnak van fiókja vagy polca, hogy rendezetten tarthassuk ezeket a homikat. A távirányítóknak is érdemes fix helyet pl. egy kis dobozt rendszeresíteni. Ha étkezésre is használnánk, állítható magasságút szerezzünk be.

Képek forrása

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr8814284603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása