Lakásfelújítást vagy átalakítást tervezel? Így kezdj hozzá!
2018. március 23. írta: tervezzvelem

Lakásfelújítást vagy átalakítást tervezel? Így kezdj hozzá!

Itt a tavasz, és ezzel elérkezett a legjobb időszak otthonod átalakításához, megújításához! Mielőtt azonban belevágsz, jó ha átgondolod, mit és hogyan szeretnél megvalósítani. Ebben a bejegyzésben összefoglalom a fő szempontokat és hogy hogyan kezdj hozzá!

1. Tudd, hogy mit szeretnél!

Nem általánosságban, hanem nagyon konkrétan meg kell fogalmaznod, hogy mi az, amit legjobban zavar a mostani lakásodban. Jó, ha sorra veszed a helyiségeket, majd rangsorolod az egyes munkákat és meghatározod azok sorrendjét, idejét.

Próbáld úgy alakítani az elképzeléseid, hogy ne ragadj le a legújabb divatirányzatoknál. Ezekkel az a baj, hogy rövid időre szólnak. Inkább az "időtlen" stílust részesítsd előnyben. Az is fontos, hogy a lakást egészében szemléld, legyen szó színválasztásról, burkolatokról, világításról vagy a berendezésről. Talán ezt a legnehezebb megvalósítani, mert igazából mindegyiket egyszerre kellene elképzelni és kitalálni. Ezért keress egy támpontot, amihez a többit igazítod. Ez lehet a járólap a konyhában, falszín vagy egy meghatározó bútordarab, aminek a hangulatát szeretnéd megjeleníteni a lakás különböző pontjain.

Hasznos kiindulópont lehet az is, ha meghatározod a fő színeket, mondjuk kettőt, amihez választasz még két kiegészítő színt, majd ehhez gyűjtesz hangulatban, stílusban passzoló bútorokat, kiegészítőket. Rengeteg ötlettáblát találsz az interneten is.

2. Határozd meg az alapvető funkciókat!

Mi az, ami zavarhat a mostani kialakításban? Lehet, hogy nem praktikus a bútorcsoportok elrendezése? Gondolni kell például arra is, hogy az étkezőt célszerű a konyhához minél közelebb elhelyezni, mert így akár előkészítő asztalként is szolgálhat, illetve kiegészítheti a nappalit is, ha például itt zajlik a vendégfogadás, társasjátékozás, kártyázás.

Még három szempont, ami segíthet:

- a tárolás kérdése meghatározó a rend szempontjából! Vizsgálj át minden négyzetcentimétert alaposan, melyik helyiségben, hol tudnál tárolóhelyet kialakítani, úgy, hogy ettől ne legyen zsúfolt a szoba. Előnyben a beépített szekrények!

- gondold át, milyen tevékenységeket folytatsz az egyes helyiségekben.

- gondold át azt is, milyen funkciókat tudsz összecsoportosítani (lásd a fenti példát), és ezzel helyet spórolni.

(Képek forrása: kattints a fotókra!)

3. Tervezés-szervezés

Ez az egyik legnehezebb és legidegesítőbb része az átalakításnak, amikor elkezdesz mesteremberek után kutatni. Felhívod, nem jön. Vagy, ami még rosszabb: jön, de jobb lett volna, ha nem ... Hogy ezt elkerüld, próbálj meg minél több infót begyűjteni. Az a legjobb, ha ismerős ajánlja és láttad a munkáját. És legyen türelmed kivárni, mert az a tapasztalat, hogy azzal a szakival, aki azonnal ráér, nem érdemes dolgoztatni.

4. Feladatlista

Nagyban segíti az átgondolást és a jó szervezést, ha feladatlistát állítasz össze: mikor mi a teendő, mit kell hozzá beszerezned, és hol kapod meg. 

5. Hasznos segédletek

Nem egyszerű feladat egy lakásátalakítás megszervezése, lebonyolítása. Ezért szeretnék Nektek ebben segíteni. Az egyik ilyen segédlet a PRAKTIKUM A LAKBERENDEZÉSBEN című e-könyv.

Ebből megtudhatod, mitől lesz jól működő és praktikus az otthonod és egyáltalán, hogyan kezdj hozzá a nagy feladathoz. Ajánlom azoknak is, akik most ismerkednek a lakberendezés alapjaival és egy kötetben összegyűjtve szeretnék megtalálni a legfontosabb információkat, legyen szó a bútorok méretéről, praktikus elrendezéséről vagy az ergonómiáról.

Az e-könyv terjedelme: 100 oldal

Mi az, amit megtudhatsz belőle?

  • hogyan mérd fel az igényeidet,
  • hogyan oldd meg a tárolás kérdését,
  • hogyan találd meg a helyes arányokat,
  • hogyan lesznek praktikus kialakításúak az egyes helyiségeid (különös tekintettel a nappalira, konyhára, fürdőre),
  • milyen kihasználatlan helyeket fedezhetsz fel a lakásodban,
  • milyen a jó világítás,
  • hogyan dekorálj a praktikum jegyében

 

Egy másik segédlet, amely a színek világában segít tájékozódni, az Otthonunk színei című könyv.

A színek sokkal fontosabb szerepet töltenek be életünkben, mint elsőre gondolnád. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a környezet, ahol élünk, milyen hatást gyakorol ránk: megnyugtat vagy éppen felpörget vagy segít megtalálni az egyensúlyt. Ebből a könyvből megismerheted a színek számodra megfelelő használatát és hatását. Megtanulhatsz a térrel bánni: hogyan kell világosabbá tenni egy helyiséget vagy hogyan változtathatsz egy szűk folyosó arányain a színek segítségével.

Milyen ajánlatok közül választhatsz még? 

Együtt most kedvezőbb!

- Praktikum a lakberendezésben 3.500,- Ft

- Otthonunk színei e-könyv: 2.500,-

                                 könyv: 3.500,- (postaköltséggel együtt)

- Praktikum a lakberendezésben és Otthonunk színei együtt: 6.500,- (postaköltséggel együtt)

Kattints ide a rendeléshez!

Vagy töltsd ki az űrlapot: ↓

Rendelési információk:

Rendelésed leadása után e-mail üzenetben megkapod a számlaszámot, ahova utalhatod a könyvek vételárát.

A  vételár kiegyenlítése után küldöm a linket, ahonnan letöltheted az e-könyv pdf-jét.

Az Otthonunk színei az általad megadott postacímre érkezik ajánlott küldeményként, szintén a vételár kiegyenlítése után.

Köszönöm megrendelésed!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5513747414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása