Kis konyha nem akadály!
2018. február 16. írta: tervezzvelem

Kis konyha nem akadály!

Mindennek megvan az előnye, ha próbálod a jó oldalát nézni. Nincs ez másként a konyhával sem. Ha kevesebb hely áll rendelkezésedre, praktikus megoldásokkal, a színek ügyes megválasztásával akkor is kényelmes, kellemes élettereket alakíthatsz ki. Nézzük mitől válik praktikussá egy kisebb méretű konyha! 

Duplán jó!

Akkor tudsz rendet tartani, ha elegendő helyed van a tároláshoz. Mivel leginkább függőleges irányban tudsz terjeszkedni, nagyon jó megoldás a mennyezetig érő szekrénysor. A felső elemek mélysége már nyugodtan lehet 60 cm, vagyis jó sokat nyerhetsz vele. Itt tárolhatod, a ritkábban használatos eszközöket. Ha LED szalagot is szerelsz a szekrények aljára, a helyi világítás kérdését is megoldottad.

Még egy ötlet: ha a legfelső szekrénysor azonos színű a mennyezettel, szinte alig észrevehető. De minél világosabb, annál jobb.

Ne hagyd elveszni a teret!

Kis konyhánál minden talpalatnyi helyet okosan kell kihasználni. Szerencsére annyiféle méretű fiók, kihúzható elem létezik, hogy egy kis átgondolással jól megtervezhető, hova, mit szeretnél tenni és ehhez mire van szükséged. Például lehet, hogy nem fér el nálad egy nagyméretű kamraszekrény, de az alsó szekrényeket is berendezheted annak. Így a pulton is nagyobb szabad felület marad.

Tedd magasra!

Nemcsak a sütő, akár a mosogatógép is magasabbra helyezhető. Mit nyersz vele? Egyrészt alatta szekrényt, másrészt nem kell lehajolnod a ki-be pakolásnál.

Szabad pultfelület

Akkor tudsz kényelmesen és hatékonyan dolgozni a konyhában, ha elegendő pultfelület áll rendelkezésedre. Még ha kisebb is az alapterület, igyekezz a háztartási gépeket úgy elhelyezni, hogy a mosogató és a tűzhely vagy főzőlap között legalább 80 cm maradjon. Ha nincs ennyi, a mosogató medencéjének lefedésével is nyerhetsz kihasználható munkafelületet. 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a FB-on is, ahol hetente többször is találkozhatunk :)

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr613674152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.02.16. 19:43:13

Ez a magasra pakolt mosogatógép ötlet tetszik. Elképzelem, hogy a szerelőm, aki így is megszenvedett a beépített mosogatógépem szerelésénél, mit szólt volna, ha az ölébe kellett volna venni a kis 60 kg-os gépet?
Márpedig a tapasztalat azt mutatja, hogy a mosogatógép 4-5 évenként megadja magát. Különösen az újabbak, vegyél bármilyen típust is.
Szóval ez is egy szempont az elrendezésnél.
Persze, amennyiben a büdzsé megengedi az alkalmankénti 40-60 000.- Ft- szerelési költséget, akkor nincs baj, jöhet a design.
süti beállítások módosítása