Ötletek télikerthez
2017. december 18. írta: tervezzvelem

Ötletek télikerthez

Ha télikertre gondolunk, gyönyörű, egészséges zöld növények, fonott bútorok, tavaszi hangulat jut eszünkbe, és sokszor lemondóan az is, hogy mindez csak úri hóbort. Azonban a házhoz kapcsolódó, üvegezett vagy félig üveges verandák, télikertek funkciója ezen jóval túlmutathat, hiszen ezáltal plusz helyiséget - például étkezőt, konyhát, olvasósarkot vagy dolgozószobát, esetleg nappalit - nyerhetünk. Sokszor ezért is érdemes megfontolni, hogy mi lenne a legjobb kialakítás, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a meglévő alaprajzból.

A nagy üvegfelületek, az állandó világosság teszik igazán vonzóvá ezt a helyiséget. Valamint az is, hogy némileg szeparált a lakás többi részétől, bonyolíthatjuk itt a vendégfogadást és így a többi helyiség megmarad a magánszféra számára. És természetesen a növények is elmaradhatatlanok, amelyek egész évben díszítenek. Viszont itt is előre kell gondolkodnunk: ha télen is szeretnénk használni, meg kell oldanunk a fűtés kérdését, nyáron pedig gondoskodnunk kell a hatékony árnyékolásról.

Az itt bemutatott példában egy fiatal pár otthonába pillantunk be néhány kép erejéig, ahol a viszonylag kicsi konyhát egészítették ki a télikerttel, amelyet étkezőnek rendeztek be. A családi ház ezáltal egy új helyiséggel egészült ki, a konyha pedig tágasabb és sokkal világosabb lett. 

Valahogy így képzeltük a hangulatot:

dia1_8.JPG

Ezúttal nézzétek meg a télikert terveit, legközelebb pedig megmutatom, hogyan változott-alakult át a konyha. A télikert kezdeti terveiben még párkány szerepelt a növények számára, majd úgy gondoltuk, hogy mégis csak jobban ki lehet használni egy tároló-padot a majdani étkezőben.

dia2_9.JPG

Itt pedig már a megvalósult télikertet láthatjátok. A képek közvetlenül a beköltözés után készültek, de a hangulatot így is visszaadják. Ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna az étkező. 

dia3_7.JPG

Most pedig következzenek a további télikert-inspirációk, karácsonyi hangulatban és virágba borulva.

Tervek: saját

Képek forrása: kattints a fotókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr2513502059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása