Erre figyelj nyaraló berendezésekor
2017. július 21. írta: tervezzvelem

Erre figyelj nyaraló berendezésekor

Szerencsés, akinek nyaralója, hétvégi háza van. Sokszor azonban - idő hiányában - kevés figyelmet fordítunk rá, és beleesünk abba a hibába, hogy telezsúfoljuk felesleges, megunt bútorokkal. Így aztán a hétvégi ház éppen azt a funkciót nem tudja betölteni, ami a fő feladata lenne: a nyugodt pihenés, feltöltődés.

Ha szép, pihentető, egyszerűen, de mutatósan berendezett nyaralót szeretnél, felejtsd el, hogy ide gyűjtögeted a "nincs szívem kidobni"-holmikat. Pedig sokszor már használhatatlanok vagy egyszerűen nincs rájuk szükség. Ahogy a lakás, a nyaraló sem raktár, szabadulj meg végleg a limlomoktól.

Akkor fogod jól érezni magad, ha a nyaralóra is próbálsz olyan figyelmet fordítani, mint az otthonodra. Értem ez alatt azt is, hogy amit nem szívesen nézegetsz a lakásodban, azt a hétvégi házban sem kedveled meg. Viszont nem biztos, hogy feltétlenül a legújabb és legmodernebb bútorokat kell beszerezned. Inkább gondold végig, mit is szeretnél. Lenne-e kedved például szabadidődben régi, jó állapotú bútorokat felújítani vagy párnákat, terítőket, függönyöket varrni vagy festeni, barkácsolni. Felfoghatod ezt úgy is, mint egy hobbit, szórakoztató tevékenységet, ahol csak a saját elvárásaidnak kell megfelelni. És nem sürget senki, abban a tempóban haladhatsz, ahogy jólesik.

Gondolkodj gyakorlatiasan! Fontos, hogy amikor belépsz, áttekinthető legyen a tér. Hiszen a nyaralók általában kisebb alapterületűek, gyakran csak egy-két helyiségből állnak. A szellős elrendezés optikailag sokkal nagyobbnak mutatja a teret. Itt is tartsd szem előtt, hogy a világos színek legyenek az alap és ezeket dobd fel élénkebb kiegészítőkkel. A természetes anyagok, fa, textilek megjelenhetnek a burkolatokon is. A legfontosabb természetesen az összhang, hogy mit mivel párosítasz.

A konyha kialakításakor gondolj arra, hogy jóval kevesebb edényre lesz szükséged, mint otthon. És ez igaz a többi berendezési tárgyra is. Inkább a kreativitást, a saját kezű megoldásokat részesítsd előnyben.

Hasznos dolog a gáz vagy villanytűzhely, de lehet hogy jobban ki tudnál használni egy rezsót vagy szendvicssütőt vagy mikrót. Persze aki szívesen sütöget, nem nélkülözheti a tűzhelyet nyaralás alatt sem.

Ezen a képen érdemes megfigyelni, hogy az egységes fehér lambéria miatt szinte észrevétlenül simulnak a felső szekrények a háttérbe.

Akik gyűjtik a régi tárgyakat, egy-egy falon vagy a konyha sarkában hangulatos csendéleteket rendezhetnek be.

Függöny helyett :)

Inkább olyan tárgyakkal vedd körül magad, amik a kényelmet, a kikapcsolódást szolgálják. Például a konyha része lehet egy kávézó sarok is. Nem kell nagy dolgokra gondolni, a lényeg a hangulat, a pillanat élvezete. Meg, hogy kicsit más legyen, mint otthon.

Pár aprósággal, saját készítésű festett tányérokkal, egyedi képekkel olcsó és látványos dekorációkat készíthetsz.

Hálófülke a lehető legegyszerűbben is kialakítható: arra figyelj, hogy a matracon jó fekvés essen, ezen kívül egy lámpa, asztalka vagy kosár is elegendő.

A fürdőnél egy mutatós burkolat sokat emel a látványon. Bátran alkalmazz lambériát, amit vízhatlan festékkel kezelsz.

Itt is válaszd az egyedi megoldásokat: például nagyon gyorsan összeállíthatsz egy ilyen bambuszból készült törölközőtartót.

 

Természetesen még számtalan ötlet felsorakoztatható, minden csak a kreativitásodon, ötletességeden múlik. Remélem sikerült gondolatokat ébreszteni!

Képek forrása: kattints a fotókra.

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5312675887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása