Régi karácsonyok
2016. december 21. írta: tervezzvelem

Régi karácsonyok

Múlt héten arról írtam, hogyan lehet gyorsan, egyszerűen karácsonyi dekorációkat komponálni, illetve ajándékokat beszerezni vagy készíteni. Hiszen mindenkinek ezer a teendője: helyt kell állni a munkahelyen, a családban és készülni kell az ünnepre is. Az idő viszont rettentően kevés. Ma már csak nosztalgiával emlékezünk azokra a korokra, amikor még ráérősen teltek a napok és ilyenkor már kalács és mézes illatúak voltak az otthonok. Igaz, ajándékból is kevesebb jutott, de nem is számított ez annyira. Gyönyörködtünk a havazásban és a kigyúló fényekben. Nem akartunk semmi extrát, csak együtt lenni.

Most a képek segítségével megpróbálok valamit visszacsempészni azokból a régi, feledésbe merült időkből. Nosztalgiázzunk, ábrándozzunk egy kicsit, és töltődjünk fel saját családi emlékeink felidézésével!

Azok a régi képeslapok

Amikor még képeslapot és nem e-mailt küldtünk egymásnak. Egy kézzel írt üdvözlet azért ma sem régimódi, inkább kedves meglepetés.

Képeslapok innen, innen, innen, innen és innen

Azok a régi hidegek

Amikor még befagyott a Duna jege és hósapka borította  a szobrokat.

Képek forrása innen és innen 

Azok a régi disznóölések

Amikor még a december a disznóölést juttatta eszünkbe. Ahogy a képek is mutatják, a jó munkához sok-sok szorgos kéz járult hozzá, a gyerekek is kaptak feladatot. Manapság ezt is sietősebben végezzük. Azért a jó csapat és a profi szerszámok együttese meghozza eredményét.

 

Forrás: itt, itt és itt

Azok a régi ünnepek

Amikor még csak a lucfenyőt és a konzum szaloncukrot ismertük.

Képek forrása itt, itt, itt és itt

Ezzel kívánok mindenkinek áldott, szeretetteljes ünnepeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr2912057139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gacsaj Pisti 2017.01.11. 14:30:51

Nagyon tetszett az összeállítás!
Köszönöm!
süti beállítások módosítása