Újabb ötletek kis terekhez
2016. október 01. írta: tervezzvelem

Újabb ötletek kis terekhez

A lakberendezés valójában folyamatos tevékenység. Idővel nemcsak igényeink, hanem ízlésünk is változik. Másrészt ahhoz is idő kell, hogy "belakjunk" egy lakást: nap mint nap ott kell élnünk, ki kell próbálnunk lehetőségeket ahhoz, hogy eljussunk az ideálishoz.

Korábban már számos bejegyzés kapcsolódott a kislakás témaköréhez és  hasznos tippeket találhattok a rejtett helyek címszó alatt is. Most újabb ötletekkel bővítem az eddigieket.

Ezt az apró "lyukat" merész húzással étkezővé alakították. Praktikus lett volna az is, ha beépített szekrények kerülnek ide, de tárolásról a padok is gondoskodnak, ráadásul nagyon hangulatos kuckót is nyertek.

A lépcső kihasználását nem lehet elégszer hangsúlyozni. Itt kicsit elvettek a szélességéből (ehhez legalább 140 szélesség kell) és olyan tárgyakat helyeztek el itt, amik amúgy láb alatt lennének az előszobában. Jó ötlet, hogy könyveknek is lehet így plusz helyeket találni.

Érdemes megfigyelni az ablak melletti polcrendszert: a radiátor is kap burkolatot és ennek folytatásaként - egységes látványt nyújtva - következik a polcozás, alul zárt szekrényekkel.

Ez is nyerő módszer: ajtó fölötti polcok. Fürdőszobában is sok helyre tehetünk így szert.

Ez inkább a látványról szól: szinte észre sem vesszük a dohányzóasztalokat, áttetszőségük, légiességük miatt. Kis térben kiválóan csökkenthető így a zsúfoltság érzése.

A ferde fal miatt nehéz lett volna hosszabb karnist és sötétítőt elhelyezni. Inkább látványos képekkel "öltöztették fel" az ablak két oldalát.

Az ajtóra is kerülhetnek fém kosarak vagy akasztók.

A konyhai sínek bátran alkalmazhatók a fürdőben is.

Kis helyigényű, felhajtható íróasztalok, a gyerekek életkorához méretezve :)

És végül: még egy módszer ágy alatti tárolásra.

Képek forrása itt és itt

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr9311746929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása